Újra kiköt a Titanic Budapesten

Összesen 26 országból 56 alkotással érkezik Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A japán anime-én keresztül a horrorfilmeken át szinte minden filmrajongó talál itt számára valami érdekeset, ráadásul március 25-éig minden elővételben vásárolt jegyre 20% kedvezmény is jár.

A nyitó sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozták az idei fesztivál zsúríjét, melynek elnöke a tavalyi nyertes, a Vérvonal című film rendezője Baltasar Kormákur lesz. A zsúri magyar tagjai Enyedi Ildikó filmrendező (Az én XX. századom, Bűvös vadász, Simon mágus) és Pohárnok Gergely operatőr (Fekete kefe, Taxidermia, Adás).

A fesztivál fődíjáért, a Hullámtörők-díjért nyolc film versenyez:
9 mm, Három asszony, Éhség, A legboldogabb lány a világon, Észak, A másik orcádat, Gyerekek gyermeke, Nem tudok élni nélküled

Idén ugyan nem szerepel magyar film a fesztiválon, de négy olyan alkotás is lesz, melynek van valamilyen magyar vonatkozása.
Lengyel Rita személyében magyar a főszereplője a Berlin Calling című filmnek, a Csontdaráló című film egyik szerepét pedig Gryllus Dorka játssza. Ezenkívül a Kasztner meggyilkolása című amerikai dokumentumfilm egy teljes egészében magyar témát dolgoz fel (Kasztner Rezső történetét, aki a II. világháborúban 1600 zsidó honfitársa életét mentette meg), a Célegyenes című ausztrál munkában pedig feltűnik Orszáczky Jackie.

Találkozunk a fedélzeten!

Hirdetés