Bővítsd látókörödet

Megalakultak a nemzeti zsűrik a „Bővítsd látókörödet” című, május 31-én záródó páneurópai pályázat értékelésére. A pályázatra 17 és 35 év közötti fiatal újságírók nevezhetnek 35 európai országból és tehetik közzé az Európai Unióval és az EU bővítésével kapcsolatos gondolataikat.

A jelentkezési határidőig már csak két hét van hátra. Minden fiatal európai újságírónak itt a remek lehetőség arra, hogy az EU bővítésével kapcsolatos cikkével pályázzon és közzétegye a jövő Európájáról alkotott elképzeléseit.

Magyarországon Réti Pál, a HVG főszerkesztője és egyben a zsűri elnöke, György Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, a Sláger Rádió egykori ügyvezetője, Seres Gerda, az Info Rádió munkatársa, Beke Dániel a DUE Külügyi Bizottságának vezetője, a Rádió Café munkatársa, valamint Kempf Zita a Crossroad Magazin szerkesztője és a tavalyi Európai Fiatal Újságíró Díj nyertese értékeli a beadott pályaműveket.

A 2009-es Európai Fiatal Újságíró Díj pályázat nemzeti nyertesei 2009. augusztus 29. és szeptember 2. között egy kulturális és történelmi vonatkozású utazáson vesznek részt, Németország fővárosában, Berlinben.

Pályázni a www.EUjournalist-award.eu weboldalon lehet. További részletek korábbi cikkünkben találhatóak.

Hirdetés