2018. október 20. - szombat

A Terminátor megvált

Kinyomtatom...
Kapj el ha tudsz...

Sajnos az első két rész színvonalát még mindig nem sikerült utolérni, de a harmadikét jócskán felülmúlták. A jövőben járunk, fekete szenny mindenfelé, a gépeké a Föld nagy része. Nem Schwarzenegger a főszereplő, hanem Sam Worthington és az új Batmant is alakító Christian Bale.

Precízen kimunkált akciójelenetek, tökéletes díszletek. Az animációkat már csak arról lehet felismerni, hogy földközelben száguldozó űrhajókat a valóságban valószínűleg nem találtak a készítők. Vagy ha találtak, annak több lett volna a bérleti díja.

Christian Bale alakítja a jövőbeli John Connort, de sokszor úgy reszeli a hangját, mint ahogy Batmanként teszi. Ő vezeti az ellenállást, a földön szétszóródott maroknyi túlélő az ő rádióhangjára cselekszik. Marcus (Sam Worthington) régen gyilkosságért halálra volt ítélve, most valahogy ebben a számára idegen világban ébred.

Kapj el ha tudsz...Kapj el ha tudsz...

A film nagyon jó tempóban halad előre, lépten nyomon a korábbi (leginkább az első kettő) részekre utalnak. A lávamotívum többször előjön, a hárombetűs rendező hasonló kamerabeállításokat használ, mint James Cameron, aki most forgatókönyvíróként segített be. Van megint kisgyerek szereplő, bár ő az egyik leggyengébb pont, és akiknek a Terminátorról csak egy valaki jut eszébe, azok is megkapják amit akarnak. Remélem ezzel nem lőttem le teljesen a poént.

Összességében megéri a pénzt a film, már ha moziban nézzük meg és nem valami élvezhetetlenné tömörített divx-ben. Ez pont az a fajta műfaj, amiért érdemes a nagyvásznat választani.

7,5/10 pont

Terminátor - Megváltás (Terminator Salvation), 130 perc
rendező: McG
operatőr: Shane Hurlbut

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Margó díj

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vasárnap estig várja az érdeklődőket.

plakát

Oscar-díjas és -jelölt alkotók filmjei premier előtt a mozikban – színes kiegészítő programokkal.

plakát

Kilenc új spanyol filmalkotást mutat be az Uránia Nemzeti Filmszínház a 2018-as Spanyol Filmhét keretében.