2019. január 20. - vasárnap

A Kaméleon a sanghaji filmfesztiválon

Kinyomtatom...

Hat év után újra indul magyar film a sanghaji filmfesztivál versenyprogramjában, mely a világ 12 legfontosabb filmfesztiváljának egyike. Ezúttal Goda Krisztina Kaméleon című filmjét hívták meg a nemzetközi producer szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített nemzetközi seregszemlére.

A Kaméleon a legutóbbi Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat és a külföldi filmforgalmazók is láthatták már a cannes-i filmvásáron. A Nagy Ervin, Hámori Gabriella és Trill Zsolt főszereplésével készült thriller Sanghajban 15 vetélytárssal együtt kel versenyre. A díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűri elnöke a Gettó milliomost jegyző ünnepelt brit rendező, Danny Boyle lesz Sanghajban, Ázsia meghatározó filmművészei mellett Andie MacDowell amerikai filmcsillag is az ítészek között foglal helyet.

A Kaméleon nemzetközi premierjére a főszereplő Nagy Ervin és Hámori Gabriella, valamint Kálomista Gábor a film producere személyes részvételével kerül sor június 14-én.

Az idei sanghaji filmfesztivált június 13. és 21. között rendezik meg 12 alkalommal.

Még nem értékelted

Kaméleon az OSCAR-on

Az Oscar-díjra nevező bizottság 2009. június 17-én hozott döntésének értelmében, Magyarországot a 2010. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában a Kaméleon című film képviseli.

A jelöltek listáját 2010. február 2-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására március 7-én 82. alkalommal kerül sor a Los Angeles-i Kodak Theatre-ben.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2019. január 22-én ismét a Studio Ghibli egyik remekműve költözik egyetlen alkalommal a mozivászonra.

plakát

Koreeda Hirokazu Arany Pálmával díjazott alkotása, amely itthon már a Cinefesten is bemutatkozott.

logo

Január 4-én útjára indul a hatodik Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál.