2018. szeptember 25. - kedd

7 magyar film a montreali filmfesztiválon

Kinyomtatom...

Rekordszámú, összesen hét magyar mozgóképet tűz műsorra idén az A-kategóriás montreali filmfesztivál, köztük lesz Tóth Barnabás játékfilmes bemutatkozása, a Rózsaszín sajt című romantikus vígjáték világpremierje, melyet itthon a Moziünnepen láthatunk először.

Augusztus 27-én kezdődik a nagyvilág filmművészetének ünnepe Montrealban. Az öt kontinens filmtermésének javát felvonultató fesztivál a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 12 filmfesztivál egyike.

A nagyszabású filmünnepre rekordszámú, négy játék- és három rövidfilm érkezik Magyarországról, köztük a Rózsaszín sajt. Tóth Barnabás játékfilmes rendezői debütálásának a montreali filmfesztiválon lesz a világpremierje. A hamarosan magyar mozikban is látható romantikus vígjátékot Tóth Barnabás személyesen mutatja be a kanadai seregszemle közönségének.

Szintén személyesen kíséri el legutóbbi filmjét, A hetedik kör-t Sopsits Árpád Montrealba. Sopsits Árpád 2001-ben Torzók című filmjével elnyerte a rangos fesztivál fődíját.

Fonyó Gergely nagysikerű rock’n’roll musicalje, a Made in Hungária és Mátyássy Áron Utolsó idők című Filmszemle fődíjas drámája is a montreali filmfesztivál meghívottja.

Montreal tekintélyes filmfesztiválja ad otthont augusztus 27. és szeptember 7. között mind a négy magyar játékfilm első Európán kívüli vetítésének.

A rövidfilmeket illetően Kenyeres Bálint A repülés története című rendezése, Spáh Dávid Fordítva című alkotása, valamint Elena Rogova, Magyarországon alkotó orosz filmrendező, Figyelj rám! című animációja tanúskodik a magyar film sokszínűségéről Montrealban.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából.

plakát

Szeptember 27. és október 7. között rendezik meg idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló │ Sehenswert Filmfesztivált.

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!