Budapest Fashion weekend

A 3 naposra szűkült „divathét” a VAM design centerben kapott helyet. Mi a pénteki nyitónapon vettünk részt.

A fedett udvaron az épület adottságait kihasználva a kifutóvá változtatott üvegfödémen zajlottak a bemutatók. Az üvegpadló két oldalán elhelyezett széksorok a külföldi divatbemutatók hangulatát idézték. A székeken hírességek nevei Bíró Ica, Pataki Ági, Lilu, Nóci, közülük Pataki Ági jelenlétét tartanám indokoltnak, a többiek gondolom lelkes műkedvelők, vagy csak húzónévként hívták meg a szervezők. A sztárok valószínű az Andrássy út, Király utca Deák tér bermuda-háromszögében valahol még most is kavarognak, mert az est háziasszonya ezzel indokolta az 1 órás késést, de sajnos az est folyamán nem nagyon sikerült megérkezniük. (talán szombaton vagy vasárnap…)

Péntek este 6 fiatal divattervező és az esemény létrejöttéért felelős Kenguru kollekcióit tekinthettük meg. Én, mint dilettáns divatkedvelő úgy érzem színvonalas divatbemutatókat láthattunk.
Végre elértük a külföldi színvonalat, amikor a magyar divatbemutatókon a modellek nem valami koreográfiára táncolnak csapatokban idétlenül mozogva, így „egyedivé” téve a divatbemutatót, hanem igényesen, mint egy külföldi divatbemutatón, jól összeválogatott zenére profi módon, eltalált környezetben bemutatják a tervezők kreációit.

Ami kicsit zavart, hogy az est során ugyanazt a 10 modellt láthattuk, ami végül is az esemény színvonalán nem változtatott, de sajnálom, hogy a magyar divatszakma mellett a magyar modellszakma nem nagyon mutatta meg magát. Egy ilyen nemzetközileg is fontos eseményen talán több lehetőséget lehetne adni a magyar modellvilág bemutatkozásának. Szívesen láttam volna új arcokat(esetleg férfiakat is) minden egyes kollekció bemutatásánál.

Az est során láthattunk hétköznap is hordható darabokat, fehénemü kollekciót vicces elemekkel, masnikkal, hálós betétekkel izgalmas helyeken. Egy téli kollekciót nagyrészt kötött anyagokból, amelynek jellegzetessége a rétegesség és az őszi színek kombinációja. A reneszánsz évről is megemlékeztünk egy kollekcióban ahol a reneszánsz öltözékeket gondolta újra a tervező ( az operabálon még jól jöhet). Ebben a kollekcióban gyönyörű anyagok keveredtek, klasszikus szabással és cseppnyi egyedi ötlettel mint a falevelekkel borított köpeny, almafényképekkel mintázott köpeny. Valamint az egyetlen kollekció ahol a férfiakra is gondoltak. Nekem személyszerit az utcai viseletre is alkalmas Mantra darabjai tetszettek a legjobban. Az estet az esemény kitalálójának kollekciója zárta ahol a neon színek és a sportos formák kaptak hangsúlyt, itt már a modellek felszabadulva ugráltak a kifutón, aminek vagy az egyetlen lapostalpú csizmákat felvonultató kollekció vagy a show vége lehetett az oka mindenesetre jó lezárása volt az estnek.

Hirdetés