Neverland elhagyása

Március 8-án érkezik az HBO nagy port kavaró dokumentumfilmje.

A Channel 4 és az HBO közös produkciójában a díjnyertes rendező, Dan Reed Neverland elhagyása (Leaving Neverland) című kétrészes dokumentumfilmje március 8-án, pénteken debütál az HBO GO-n, amelyben két férfi vall arról, hogy miként váltak Michael Jackson szexuális bántalmazásának áldozatává. Amikor 1993-ban nyilvánosságot kaptak azok a vádak, melyek szerint Jackson fiatal fiúkat zaklatott, sokan nem hitték el, hogy az énekes ilyen szörnyű tettekre lenne képes. A Neverland elhagyása két olyan fiúnak – az akkor tízéves James Safechucknak és az események idején hétéves Wade Robsonnak – a története, akik Jackson barátai lettek. Mind őket, mind családjukat elbűvölte a karrierje csúcsán levő énekes mesébe illő élete.

Dan Reed rendező elmondta: “Ha bármi újat tanultunk a közelmúltban, az éppen az, hogy a szexuális zaklatás összetett kérdés, és oda kell figyelnünk az áldozatok mondandójára. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy ez a két férfi megossza a saját történetét, amelyek hitelessége nem kétséges számomra. Úgy vélem, bárki, aki megnézi a filmet, érteni és érezni fogja, hogy micsoda érzelmi teher nehezedett rájuk és családjukra, és átélhetővé válik az is, mekkora erő kell ahhoz, hogy valaki szembenézzen ilyen régóta őrzött titkokkal.”

A Neverland elhagyása a harmincas éveiben járó Safechuckkal és Robsonnal, valamint mindkettőjük édesanyjával, feleségével és testvéreikkel készült gyomorszorító interjúkon keresztül mutatja be a hosszan tartó bántalmazást, és feltárja azokat a komplikált érzéseket, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a két férfi szembenézzen a múltjával azután, hogy mindkettejüknek fia született. Miközben a háttérben felrajzolódnak a nyilvánosság közös emlékei, a film megmutatja, mekkora értéke van annak, amikor valaki megtöri a csöndet, még akkor is, ha egy nagy hatalmú és tiszteletnek örvendő figura bűnösségét mondja is ki ezzel.

A Neverland elhagyása március 8-tól kizárólag az HBO GO-n látható. A film tévépremierje április 10-én és 11-én lesz az HBO-n!

A film angol előzetese itt.