AVATAR: Discover Pandora

A lenyűgöző blockbuster kiállítás május végéig még látogatható az Andrássy Élményközpontban.

AVATAR: Discover Pandora - a XXI. század filmtermésének egyik legjelentősebb, korszakalkotó alkotása, James Cameron AVATAR című filmje inspirálta azt a kiállítást, amit Európában először Budapesten mutatnak be. A rendkívül látványos blockbuster kiállítás a Pandora lélegzetelállító környezetét és lenyűgöző teremtményeit mutatja be. „Büszkeség számunkra, hogy a világ több pontján már nagy sikerrel bemutatott kiállítás európai turnéját Budapesten indítja”— mondta Illés Gabriella, a kiállításnak helyt adó Andrássy Élményközpont megálmodója, a TulipánTündér produkció vezetője. „A rendkívül látványos kiállítás olyan cégek együttműködésével jött létre, mint a GES nemzetközi rendezvényszolgáltató vállalat kreatív csapata, a Lightstorm Entertainment és a FoxNext” - tette hozzá a producer. James Cameron 2009-es AVATAR című mozifilrnje - mely a kiállítást ihlette - a filmtörténet legsikeresebb alkotása. A földgolyó összes korosztályát lenyűgözte az általunk ismert világon túlmutató vizuális és forradalmian újszerű speciális effektjeivel és a film rövid időn belül nemzetközi jelenséggé vált. “A kiállítás ugyanolyan autentikus és áttörően újszerű élményt kínál, mint James Cameron nagy sikerű filmje” — mondja a producer.
“Az AVATAR: Discover Pandora budapesti megnyitója számos tehetséges designer és szakember együttműködésének a csúcspontját jelenti, amellyel elhozták az egyedülálló Avatar élményt a magyarországi rajongók számára” - nyilatkozta Lisa O’Keefe, a GES Events partner fejlesztési igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hagy a turné európai részét egy ilyen patinás helyszínen indítják el”.
AVATAR: A Discover Pandora kiállítás megragadja és elhozza a Földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva abba, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk. A szórakoztató és oktató kiállítás látogatói - életkoruktól függetlenül - megismerhetik Pandora világának tudományos és csodálatos jelenségeit. Olyan lenyűgöző elemeket mutat be, minta Hallelujah-hegység, a Lelkek Fája és olyan teremtmények életnagyságú mását, mint a lélegzetelállító ikrán, az óriási páncélosló, a vad viperafarkas, a fénylő Hexapéd csakúgy, mint a fenséges Na’vi.
A látogatók ismereteket szerezhetnek a Pandora felfedezését lehetővé tevő űrutazásról és tudományos eredményekről az Alpha Centauri naprendszerben. Interaktív tevékenység formájában találkozhatnak Pandora őslakosaival, beszélgethetnek a Na’vi néppel, a 270 centiméternél is magasabb humanoid lényekkel kultúrájukról, nyelvükről illetve zenéjükről. Megtapasztalhatják, milyen gyönyörűek Pandora ékszerként ragyogó, belső fénykibocsátásra képes növényei és állatai, megismerhetik az AMP mobil páncélruha használatát.
A hazai esemény az Andrássy Élményközpontot létrehozó, eddig számos kiállítást szervező, valamint Magyarország legnagyobb színpadi produkcióit - nemrég az Álomutazó című előadást - életre hívó TulipánTündér Produkció együttműködésével jött létre.
A kiállításról további információk itt, ahol jegyek is rendelhetők.

Az Andrássy Élményközpont üzemeltetője a TulipánTündér Produkció, amely 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyedülálló élményeket hozzon létre illetve hozzon Magyarországra, melyek amellett, hogy komoly értékeket képviselnek, minél szélesebb közönségigényt elégítenek ki. A TulipánTündér nevéhez fűződik például az első olyan 100%-ban hazai színpadi megaprodukció, mely méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idézi. A Játékkészítő című pop-show-musical egymást követő két évben mintegy 100.000 látogatót vonzott, majd 2017-ben az Álomutazó című családi mese-musical 13 előadásán több mint 50.000 látogatónak nyújtott feledhetetlen szórakozást, amit 2018-ban nagy sikerrel és teltházas előadásokkal ismételt meg. A TulipánTündér Produkció nevéhez több nagykiállítás is fűződik, úgymint a legmodernebb technológiákat alkalmazó, lenyűgöző látványvilágot felvonultató, játékos képességtesztekkel és egy színházi produkcióval is tarkított interaktív családi sportélmény-park, a The Champion - A Bajnok című élményexpo, a Gooól! című egyedülálló futball kiállítás, a labdarúgás történetének legátfogóbb bemutatása, az űrutazást az elejétől napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás, vagy a Living dinosaurs - Őskori állatkert, melyben a látogatók interaktív módon ismerkedhettek meg a fenevadakkal, bővíthették ismereteiket.