Közel ötezer fő részvételével zárult az első Nagy Táncválasztó.

A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége felhívására Budapest mellett Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged is csatlakozott. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program közel 100 tánciskola és táncpedagógus részvételével valósult meg.

A Nagy Táncválasztónak Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetem, Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agóra, Győrben a Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium, Pécsett a Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium, Debrecenben a Debreceni Művelődési Központ, Kecskeméten pedig a Grapevine Tánciskola adott otthont. A szervezők szándéka szerint évente megrendezésre kerül majd az esemény.

A Nagy Táncválasztón az érdeklődők képzett táncpedagógusok vezetésével 30 perces tematikus órákon ismerkedhettek egy-egy táncműfajjal, emellett számos érdekes programban – táncfilm vetítések, táncbemutatók, talkshow-beszélgetések – is részt vehettek.

E példaértékű összefogással a szervezők legfontosabb célja az volt, hogy az eseményen minden korosztály számára kipróbálhatóvá és megismerhetővé tegyék a különböző táncstílusokat, népszerűsítsék a tánc és a mozgás örömét, amely nem csak az egészséges életmódhoz, de a tartalmas közösségi élményhez is hozzásegítheti annak művelőjét.