A zene és az irodalom jó esetben kéz a kézben járnak, így korántsem meglepő, hogy az írók és a zenészek kölcsönösen hatnak egymásra.

A Bookline egy zenei-irodalmi sorozattal fog a kapcsolat mélyére ásni, ahol számos olyan népszerű, fiatal dalszerző mesél olvasmányélményeiről, akik köztudottan mélyebb kapcsolatot ápolnak az irodalommal. A Bookline B-oldal névvel induló együttműködés május 22-én startolt az A38 hajón.

A Bookline és az A38 most induló együttműködése során összekapcsolódik a zene és az irodalom. A Bookline B-oldal fontos részét képezi az online könyváruház olvasásnépszerűsítő missziójának. A Bookline célja, hogy közelebb hozza az olvasás élményét az emberekhez, új rendezvénysorozatával pedig arra vállalkozik, hogy lebontja a kordont a közönség és a zenészek között, és megmutassa, hogy a zenészek is olvasó emberek. A program során a koncert kellős közepén egy intim beszélgetésre kerül sor, ahol a fellépő arról a könyvről osztja meg gondolatait, ami jelenleg a legközelebb áll a szívéhez.

Május 22-től az A38 Hajó tetőteraszán indulnak az irodalommal fűszerezett zenélések, ahol Magyarország közkedvelt dalszerzői lépnek fel és mesélnek azokról a művekről, amik megihletik, inspirálják őket. Először Philip Roth megrázó regénye, az Akárki kerül kibeszélésre Zanzinger estje során.

Egyedi Péter a Rájátszás oszlopos tagja – akinek első szólólemezén egy Kemény István versfeldolgozás is hallható – Lanczkor Gábor Apás szülés című regényéről fog beszélni, a Lázár-testvérek (Lázár Ágoston és Lázár Domokos) – akiknek a zenekara már tizenhárom éve viseli Kosztolányi Dezső alteregójának, Esti Kornélnak a nevét – Anthony Burgess először 1961-ben, álnéven kiadott regényét, az Egy tenyér ha csattan történetét fogják feldolgozni.

Szabó Benedek David Foster Wallace A Végtelen tréfa című írását fogja bemutatni, Charles Bukowski első regényéről a Postáról, amit állítólag három hét alatt írt meg a szerző, Petruska András mesél.

A nyár folyamán Sallai László Nick Hornby Pop, csajok, satöbbi című populáris irodalomi klasszikusát dolgozza fel, Barkóczi Noémi Zadie Smith ötödik regényéről, a Swing Time-ról osztja meg gondolatait, a Devil’s Trade pedig Kurt Vonnegut A hamvaskék sárkány című könyvét mutatja be, amely a rózsaszín amerikai álomból való ébredést mutatja be.

A Bookline Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális webáruházaként mindig fontosnak tartotta az olvasás népszerűsítését és az olvasáshoz kapcsolódó közösségépítést, így a Bookline B-oldal eseményeire a belépés a díjtalan, viszont előzetes online helyfoglaláshoz kötött. Regisztrálni az A38 Hajó honlapján, erre a linkre kattintva lehet.