A Talány Akusztik, avagy a Zöld Csaba - Szabó Zoltán Attila szerzőpáros Krúdy Gyula előtt tisztelgő opusa és a dallal párt alkotó Szindbád-dal immár együtt látható-hallható a Törzsasztal videóoldalán.

A legnagyobb videómegosztó portálon hozzáférhető tartalom a zenekar Óbudai Társaskörbéli koncertjén rögzítették a „Tavasz a Krúdy-negyedben” fesztivál egyik előadásán.

A Talány Akusztik előadásának címe egyezik azzal a dallal (Krúdy-puzzle), amelyet általában különleges helyszíneken, eseményeken (Belvárosi Fesztivál, Kódex Kultközpont, Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum, albertirsai Móra Ferenc Művelődési Ház, Pro Civibus díjátadó gála, stb.) játszik a formabontó formáció, ami a József Attila Színház Legendák nyomában-előadásain alakult, s amelynek – és az azóta országosan ismertté vált Legendák Színháza programnak is – művészeti vezetője: Szabó Zoltán Attila, zenei vezetője: Zöld Csaba. Utóbbi az angyalföldi teátrumban és a Madáchban sorra kapja a főszerepeket, így szeptembertől a Once / Egyszer musicalben láthatjuk majd. A Talány Akusztik tagja még Korponay Zsófi (ének) és Blazsovszky Ákos (gitár, ének), akik a József Attila Színház számos előadásában láthatók, így az ősszel színpadra kerülő Macskafogóban is, valamint Németh-Szabó Tamás (percussion), aki a Pataky Műveket erősíti.

A kortárs versekre építkező zenekar számára az Óbudai Társaskör egyébként hazai pályának számít, hiszen első koncertjüket a Kulturális örökség napjain, 2016-ban itt adták; Szabó pedig rendezőként mindig vissza-visszatér(t) Óbudára: Kálloy Molnár Péterrel közös Márai-estjük kapcsán például. A napokban ugyanakkor Újbudán, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum kertjében, a Fővárosi Önkormányzat és az Újnyugat Irodalmi Kör meghívásának is eleget tett a Talány Akusztik, augusztusban pedig a Zenés Nyári Esték rangos koncertprogramjában vesz részt, Üllőn. Természetesen a Krúdy-puzzle és a Szindbád-dal, – ahogy a nyár Talány-slágere: a Földvár aranya – sem maradhat ki a nyáresti repertoárból…

A kánikulában különösen üdítőnek ható, Krúdy Gyula mesevilágát felidéző, Szindbád életigenlő szemléletét kortárs „köntösben” megmutató, s a két dalt szinte egybefűző koncertrészlet, avagy filmetűd (Molnár József és Szabó Zoltán Bendegúz munkája) itt látható.

Molnár József fotóján  Korponay Zsófi, Zöld Csaba és Szabó Zoltán Attila.