Április 14-én, 18.00 órai kezdettel a San Marco Szabadegyetem - talán mondhatni, hogy az óbudai polgárok körében már - jól bevált és megszokott helyszínén, az Óbudai Művelődési Központban Prof. Dr. Balázs Csaba belgyógyász, endokrinológus professzor a mindennapi stressz témáját középpontba állító előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Dr. Balázs Csaba professzor 2003 óta vezeti az Irgalmas Rendi Kórház belgyógyászati osztályát- töretlen lelkesedéssel: hiszi és vallja, hogy az orvoslásnak a betegágynál kell kezdődnie és oda is kell visszatérnie. Érdekes adalék, hogy amikor a mélyen hívő professzor ezt a pozíciót elvállalta, döntésében fontos szerepet játszott, hogy az apai oldalról debreceni, míg anyai ágon budai származású, neves endokrinológus családtagjai is korábban ebben a kórházban gyógyíttatták magukat.

Az Óbudán élő professzor úr a korábbi szabadegyetemeken kollégái előadásait vendégként is rendszeresen végígkísérte. Rendezvénysorozatunk áprilisi előadójaként pedig korunk népbetegségéről, felgyorsult világunk egyik állandósult „kísérőjéről”, a stresszről fog egy, a tudomány egészét átfedő előadást tartani. Stressz nélkül nincs élet, ámde a káros stressz mégis számos betegség - úgymint magas vérnyomás, depresszió és szívproblémák - kialakulásához vezethet.

Balázs professzor előadásában definiálni fogja a stressz és a distressz fogalmát, beszámol majd a legújabb kutatási eredményekről, és az érdeklődők választ kaphatnak olyan kérdésekre is, hogy milyen megoldási lehetőségeink vannak, hogy elkerülhessük a stressz káros, esetenként sajnos gyilkos hatásait.


Hirdetés