A nyári szünetet megelőző utolsó San Marco Szabadegyetem vendége május 19-én, 18 órai kezdettel az Óbudai Művelődési Központban ezúttal a világszerte elismert gerincgyógyász, a Budai Egészségközpont és az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója, Dr. Varga Péter Pál lesz.

Az előadó 1979-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel doktorált,1983-ban tett ortopédiai szakvizsgát, 1989-től pedig már a Magyar Ortopédiai Társaság vezetőségi tagja volt. 1997-től vezeti a Gerincgyógyászati Nemzeti Központot és 2000-től igazgatója a Budai Egészségközpontnak. A gerincspecialista 2004-től elnöke a Kelet-Délkelet-Európai Gerincssebészek Társaságának és 2005-től a Magyar Ortopédiai Társaság elnöke.

A több mint 10 esztendeje létrehozott Gerincgyógyászati Központban Dr. Varga Péter Pál tizennégy szakkollégájával együtt a legmodernebb gerincsebészetet műveli. Olyan műtéti spektrumot valósítottak meg, mint a világ legfejlettebb részein működő speciális intézetek. A gerincspecialista előadásában beszél a gerinc élettani szerepéről, az általa vezetet Intézet létrehozásának körülményeiről, a központban végzett beavatkozások típusairól és az eredményekről. Nevéhez világszerte számtalan szakmájához kötődő újítás kötődik.