Kávé és Koktél fesztivál

Két ital: a kávé és a koktél; mely oly sokban különbözik egymástól, most mégis egy fesztivál keretében együtt kerül bemutatásra Budapesten.

A kávé, amelyet először a 15. században Jemenben szufi szerzetesek ittak mai napig hódítja a világot. Nálunk valószínűleg a törökök 150 éves uralma alatt vált ismertté és igazi divatját a bécsi udvarban gyakran megforduló magyar katonatisztek és arisztokraták teremtették meg. Egészségügyileg a kávé serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is, ugyanakkor csökkenti a vérnyomást és túlzott fogyasztása káros lehet.

A koktél ellentétben a kávéval sokkal fiatalabb; magát a szót először 1806-ban használták Amerikában, mely elsősorban kevert italt jelentett. Az ekkor kitalált italok egy részét még ma is kedvel iszogatjuk (Gin Fizz, Martini, stb…) de a mai koktélok zöme a húszas évek szülötte. A koktélokat fantázianévvel jelölik, melyhez gyakran egy rövid történet is kapcsolódik. A Manhattan sweet-et például Winston Churchill anyukája, Lady Randolph Churchill kreálta New Yorkban.

A Kávé és Koktél fesztvált július 3-6. között rendezik a Millenáris Parkban a minőségi kávé- és koktélfogyasztás népszerűsítésért. A 4 napos rendezvény mind a szakmai köröknek, mind pedig a fogyasztók számára kínál új információkat és szórakozást is. Bemutatják az itthon is hozzáférhető minőségi alapanyagok kínálatát, Workshopok keretében a szakmában dolgozók és a civil emberek is megismerkedhetnek újdonságokkal és fortélyokkal, a mixerversenyek  keretében pedig megmérkőzhetnek a kávé és koktél készítés művészei.

Ez egy nem mindennapi programnak ígérkezik! Bővebb információ: www.kekfesztival.hu