Őrületes lehetőség – avagy a ProsperGo

Szóval: ez egy újraelosztás a piramisjátékok szabálya szerint. A vásárlásra költött pénzed egy részét kaphatod vissza, a többiből eltartod a szervezőket, a rendszert ...
Ez csak az én véleményem. De ne hallgass rám, hallgass a józan eszedre! Ha Neked megéri, regisztrálj!

2009. május. A napokban kaptam egy e-mailt:
„ ... 10%-kal olcsóbb gázszámla!
Egy ingyenes regisztrációval most gázszolgáltatót lehet váltani, amivel ugyanazt a gázt kapod, mint eddig, ugyanazon a vezetéken, de 10%-kal olcsóbban az egész ország területén. A gázártámogatás ugyanúgy érvényes az új szolgáltatónál is, mint az eddiginél.
Az ügyintézés és a váltás is ingyenes, a ProsperGo nevű cég 3-4 hónapos idő alatt vállalja az ügyintézést … Ha élni szeretnél a lehetőséggel regisztrálj ezen a linken …”

Ilyen fantasztikus lehetőséget bűn kihagyni, és csak azért nem furdal a lelkiismeret, mert nem használok gázt.
Amúgy meg elgondolkodtam ezen-azon.
Rákattintottam egy-két weboldalra.

Olvasom: ez egy vásárlói rendszer, amelynek nincsenek vesztesei csak nyertesei – hirdeti az egyik. És 2009. májusában a 2008. júliusában életre hívott céggel kapcsolatosan még ezt is olvasom egy fent levő weblapról (amelyen regisztálni lehet a belépéshez), hogy
„Az ügyvezetőtől tudjuk , hogy már csak a részletek megbeszélésénél tartanak egy fontos szervezettel, ahonnan már az indulás előtt 220000 vásárló fog csatlakozni és később még 300000.”
Valami nem stimmel, de az is lehet, hogy valaki nincs tisztában a jelenlegi helyzettel vagy az időponttal.

Na mindegy, de olyan csábító a dolog, hiszen
„ …. majd 10 féle jutalék van, amiért nem kell foglalót, előleget stb. fizetni
és abból lesz a "visszaosztás", amíg a 6 osztályon "végigmész".
Addig kb. 80.000.0000 Ft-ot kerestél, és ez megtörténhet 6 hónap vagy akár 6 év alatt is.”
Ez fantasztikus, bár kissé megingok, mert nem tudom mi az elírás: most 80 millióról van csak szó vagy 800 millióról.  Gyorsan számolok, nekem az is jó lenne, ha 3 év alatt a minimális összeget, a 80 milliót megkeresném.
Regisztráljak? A weblapon nagyon segítőkész szöveget találok:
„A regisztrációs felület legalján meg kell adnod az Ajánlód nevét és ID számát,
viszont ezt egy kicsit furcsán oldotta meg a cég, íme egy kis segítség: Bár nem derül ki, de alaphelyzetben a ProsperGO az ajánló, ezért nem szerkeszthető a ID és a Név mező.
Ezt a következőképpen tudod megtenni:
jelöld be a Nincs ajánlóm négyzetet, majd vedd is ki innen a jelölést. Ekkor válik írhatóvá az ajánló ID és név mező. Írd be a számomat és a nevemet. Gondolj arra, hogy ha Te a Prospergot választod azt a Te ismerőseid is megtehetik, és akkor a redszer egyikünknek sem hoz pénzt a vásárlásaik után.”

Szóval két dolog, amin megakad a szemem – ha nem veszed észre, szerezhetsz úgy új ügyfeleket, hogy nem neked írják jóvá az ügyfélszerzést, és akkor elesel a juttatástól! Olvasd el az idézet utolsó mondatának (n betűvel megtoldott) befejező gondolatát: „és akkor a rendszer egyikünknek sem hoz pénzt a vásárlásaik után.” Azaz, láthatod,  ez egy  piramis rendszer,  az alullevők mindig adnak a fölöttük levőknek a maguk jutalékából.. Nem új dolog.
No, de ez csak egy weblap (http://www.internetmunka.eu/prospergo/), ne ebből szemezgessek, ott van magának a cégnek az oldala www.prospergo.hu!

Kiokosodhatok. A kezdőlap „A cégről” ismertetőjét elolvasom többször,  majd az ÁSZF-t (jobb felső sarok – akinek nem ugrik be: Általános Szerződési Feltételek).  A lényeg (szerintem): a ProsperGo különböző cégekkel partnerszerződést köt, s ezek a cégek a ProsperGo-nál beregisztrált vásárlóknak kedvezményt adnak a náluk vásárolt áruk, szolgáltatások után.  Ez szuper – is lehetne – ám van egy fél mondatocska „így az egy vásárlásra jutó átlagköltésük is növekedni fog.” Kapok kedvezményt, de többet fogok költeni. No, ez érdekes, de semmi rendkívüli nincs benne, mert még jó is lehet! Jó lehet, ha a kapott kedvezményt csont nélkül levásárolhatom. S ekkor beugrik a Kaiser-kés akció a 2008-2009-es télről: a vásárlások értéke után kaptam matricát, ha volt matricám vehettem kést és késtartót – semmi mást! – és csak úgy vehettem meg a kést, hogy fizetnem is kellett  pluszként nem jelképes összeget (lehet máshol ennyi összegért megkaptam volna a kést is, nem kellett volna bizonyos összeget másra költenem előzetesen)! Szóval,  nem volt elég a matrica kedvezménye, még  jelentős összegű  pénz is kellett kiadnom. A ProsperGo szóhasználatával élve ”tudatos vásárlásokká” alakítják a kiskereskedelemben elköltött milliárdos vásárlásokat. Szóval itt kicsit megtorpanok, hogy is van ez a kedvezmény?

Az ÁSZF 4. pontja szerint „szerződési feltételt a Prospergo jogosult egyoldalúan módosítani”. Figyeljétek meg, az egyoldalúan szócska előtt semmi nincs, azaz bármikor, bármiért felmondható.
Ezen pont utolsó mondata ezzel zárul: ”a felek közötti jogviszony lényeges tartalmi elemeit az ÁSZF tartalmazza”.  Elgondolkodok azon, hogy mi a lényeges tartalmi elem és mi a lényegtelen – s arra gondolok, hogy általában egy üzletben az a lényeges, ami az én zsebemet hizlalja, s az a lényegtelen, ami a másét hizlalhatja. Na mindegy, majd többet megtudok az ÁSZF mellékleteiből – számítástechnikai tudásom azonban alkalmatlan arra, hogy behívjam a mellékleteket.
Lényeg, ha megkötöm a szerződést, kapok utalványt vagy bankkártyát, elmegyek a termékpartner céghez, vásárolok és kedvezményt kapok. Felcsillan a szemem, mert a szerződés szerint „az adott termékpartner által nyújtott konkrét kedvezményeket a honlap tartalmazza”. Irány a honlap bal alsó sarka ”Partnerek”, rákattintok, s a 10 – leírom számmal is: tíz - termékpartner által nyújtott szolgáltatások skálájára nem találok kifejezést, de nem szuperlatívuszokban gondolkodom. Ja, és nem találom rajta a céget, aki olcsóbban adná a gázt. Jolly Joker lovasfarm - esetleg biogáz?
Azt azért gondolom, hogy nem a két szép szememért bonyolítja mindezeket a cég, s a 17. pont rögzíti is a „Prospergo legfeljebb vásárlásonként X%-os jutalékát”.  Így „X %.

Most már világosan látom, hogy nem tudom kiszámolni, hányszor kellene ennem szilvás gombócot a Kanyargó ételbárban, hogy 3 év alatt kijöjjön a 80 millió kedvezmény (ami ugye minimum 800 millió Ft vásárlási értékből, általam elköltött pénzből jön ki, nagyvonalú vagyok, a ProsperGo jutalékát nem számolom). A  ProsperGo jutaléka valószínűleg  üzleti titok és csak a regisztráltak tudhatják meg.  (Persze, felhívhatnám valamelyik regisztráltat, aki majd bővebben elmagyarázza  ezt is, meg a balkezességem miatt el nem ért mellékletek tartalmát – de a szó elszáll, az írás marad, szerintem.)
Tehát kapok, amennyit kapok – de nem kapok, hanem egy összeg eléréséig (5000 Ft-ig – ameddig meg nem változtatják egyoldalúan a határt) az elektronikus pénztárcában kell tartanom a kedvezményemet. Ha eléri az 5000 Ft-os  összeget, akkor kivehetem készpénzben „vagy utalványt vásárolhatok. A Prospergo bizonyos esetekben a felhasználás meghatározott módját is előírhatja.” Ugye frappáns meghatározás? Összegyűlt a pénzed?  Rakj még hozzá (esetleg) és elköltheted, majd megmondom, mire…

Mennyi 250 Ft? Egy kiló normál kenyér ára kb. A 80 millióhoz képest nem sok, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy.  Kicsit számoljunk: ha még a 10 % kedvezményt  megkapom  (de ugye nem, mert jutalékot vonnak le tőlem) – szóval 2 500 Ft vásárlási értékig-ig a kedvezmény a „bineáris mátrixba” kerül,   „amelyben a kedvezmények kumulálódnak, de az adott kedvezményből nem feltétlenül csak az azt megszerző vásárló részesülhet”.  Tehát minden vásárlási értékből kb. 2500-3000 Ft után járó jutalékot beteszek a nagykalapba.

A kedvezmények össszegét a Prospergo saját, elkülönített bankszámláján tartja és a kamat is teljesen az övé – lásd 19. pont. Én pénzem, ő kamata – világos.  Sőt, hogy még világosabb legyen, a 29. pont szerint: „A vásárló hozzájárul ahhoz, hogy az általa elért kedvezményeket a Prospego gyűjtőszámlán kezelje, és azzal pénzügyi műveleteket végezzen.” – na, és ha nem jó helyre fektette be? Bukta.
Mire ideérek, elfáradok. A 31. pont elég homályos, de a 33. elég egyértelmű: ” A ProsperGo a termékpartnerek fizetési kötelezettségeinek elmaradásáért semmiféle felelősséget nem vállal.” A ProsperGo köti a szerződéseket a termékpartnerekkel, nehogy már ezért ő bármiért is feleljen, ő csak megkötötte a szerződést. Nem teljesít a partner, akkor nem teljesít. A 34. pont is magáért beszél: „Az elszámolási rendszer résztvevőivel szembeni kártérítési felelősséget a program, a szerver és az adatok meghibásodásiért, törlődéséért a ProsperGo nem vállal.” Ő csak működteti – mondom én, csak kíváncsiság: akkor ki vállalja?  A takarító vállalat, akinek az embere kihúzta a 220-as dugót a falból? Nincs beírva.

És jön a csúcs: „ProsperGo felelősséggel tartozik az utalványok ellenértékéért mindaddig, míg a nyilvántartása, könyvelése szerint az utalvány ellenértéke feletti összeggel rendelkezik.”. Ön milyen utalványra gondol? Én például gondolok a cég által kínált cafeteria utalványokra meg a kedvezményként kapott utalványokra.  Nem annyi utalványt lehet kibocsátani, amennyire van fedezet? Nem, a kibocsátottból annyit lehet beváltani, amennyire van fedezete.  Kis különbség – de akit érint….
Szóval: ez egy újraelosztás a piramisjátékok szabálya szerint. A vásárlásra költött pénzed egy részét kaphatod vissza, a többiből eltartod a szervezőket, a rendszert -  akik korlátlanul gazdálkodhatnak kis megtakarításaid felett, annak kamatát ők élvezik. És olvasd el, mire, miért vállalnak felelőséget.
Ja, és tudjátok mi tetszik még? A könyvvizsgálói rész. Biztosan igaza van, nem kétlem. De, lehetne rá hivatkozni? Nem hiszem, se név, se semmi – ami alapján valahol szakvéleményként elfogadhatnák. …. és  ez sem szakvélemény, csak az én véleményem. Ne hivatkozz  rám, hallgass a józan eszedre!
Ha Neked megéri, regisztrálj!

Erre a hírre azonban még felhívom a figyelmedet (a ProsperGo honlapján találtam):
2009.05.12.
Kedves Tagjaink! A kedvezmények elszámolása folyamatosan zajlik, de sajnos a rengeteg számla kézi feldolgozása több időt vesz igénybe, mint amire számítottunk.

Sok sikert! (ezt én üzenem)

Hozzászólások (10)

 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Miért van az hogy mindig iolyan emberek osszák az észt akiknek fogalmuk sincs semmiről Mi az hogy piramis mi az hogy MLM. Arra vajon tud-e magyarázatot adni, hogy miért kerül a szabolcsi alma 250 Ft-ba kilója amikor a termelőnek 30 Ft-ot fizetnek érte vagy a tej literje miért keről 200 Ft-ba ha a a termelő 40 ft-ot kap érte. A bank miért emeli egyoldaluan a kamatokat és miért kér minden tranzakcióért 50-200 Ft-ot, vagy a melósnak miért fizetnek 130 000 bruttót ha ugyanazt a teréket gyártja mint nyugaton és ők miért kapnak 350 000 nettót egy hónapban és még rengeteg dolgot lhetene sorolni. Miért zavarja a "okoskát", hogy egy cég ki tud harcolni 10% kedvezményt a gázszolgáltatótól (amit őfelsége nem vesz igénybe mert tisztában van azzal, hogy a környezetében mindenki kurvára meg van fizetve és senki nem szorul ezekre a dolgokra)Természetesen elfogadom hogy neki is lehet igaza, hiszen senkitől sem tanultam még aki mindenben egyetértett velem.Tudom semmi köze nincs hozzá de annak idején Semmelweist is kiutálta a z orvos társadalom. Most meg istenítik, mert akkor is volt néhány idióta aki irni tudott csak gondolkodni nem. ettől függetlenül olvassa már el a dsa honlapját, hogy hány emberenk nyújt az MLM (nem a piramisjáték) mellékjövedelmet.
  üdvözlettel HL

  jún. 10, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Remélem az első kérdés rád és nem a cikk szerzőjére irányult.

  Ha kicsit is utánanézel az MLM-nek, akkor igenis köze van a piramis játékhoz. Elég, ha csak a Wikipédiát olvasod. Persze ehhez angolul is kell tudni. :-)
  The FTC (Federal Trade Commission) advises that multi-level marketing organizations with greater incentives for recruitment than product sales are to be viewed skeptically.
  The FTC also warns that the practice of getting commissions from recruiting new members is outlawed in most states as "pyramiding".

  És még valami. Miért divatos bunkó hozzászólást írni, amikor értelmesen is meg lehetne fogalmazni az aggájaidat.

  jún. 10, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Nem kell ProsperGo tagnak lenned ahhoz hogy 10%kedvezményt kapjál vissza a gázból elég ha csak szolgáltatót váltasz . www.gas.hu

  jún. 10, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  ProsperGo tagoknak nagyobb kedvezményt adnak, mint azoknak, akik nem tagok.

  jún. 14, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Igen teljesen igazad van. Épp annyi köze van, mint a hagyományos kereskedelemnek, amit nem neveznek piramisjátéknak vagy a hagyományos cég felépítésnek, amit szintén nem neveznek piramisjátéknak, és érdekes módon itt is az alsó szinten levő emberek vásárlók (hangyák) termelik meg a felettük lévők jutalékát :) . És ez legális, mint ahogy az MLM is legális a legtöbb országban, de ugye nem probléma hogy vannak országok, ahol engedélyezik a többnejűséget is és vannak ahol nem. És miért gondolod, hogy a Wikipédia, pontosan tudja a fogalom jelentését. Szerinted azt gépek állították össze vagy emberek akik ugyanúgy elfogultak lehetnek mint a cikk írója vagy mint én is  És miért gondolod, ha valaki tud angolul, vagy ha elvégzett egy főiskolát akkor sokkal okosabb mint egy olyan ember aki nem tud angolul vagy nem végzett főiskolát :) És miért gondolod, hogy az a 62 millió ember aki ilyen fajta tevékenyégből egészíti ki a jövedelmét az át van vágva (www.dsa.hu és aki tud angolul annak www.wfdsa.org vagy www.fedsa.eu :) ) és miért gondolod, hogy ha „ cinikusan” írnak valamiről vagy valakiről azt csak a cikkírója teheti meg? És tudom, hogy és-sel nem illik mondatot kezdeni :) És tudod még semmit nem tanultam azoktól akik mindenben egyetértettek velem

  jún. 10, 2009
 • anon
  morzsa

  Félreértésre adott (és a továbbiakban is adhat) okot, hogy azt írtam: "a ProsperGo újraelosztás a piramisjátékok szabályai szerint", a felépítése "piramis rendszer".
  Pontosítok:
  1. A ProsperGo NEM PIRAMISJÁTÉK - a véleményem és ismereteim szerint - hanem Multi Level Marketing jellegű vállalkozás!
  2.Az "újraelosztás a piramisjátékok szabályai" megfogalmazás alatt pedig azt a matematikai modellt gondoltam, amelyben a felüllevők részesednek az alullevők által betett/ és vagy megtermelt összegből.
  3. Nem írtam, nem állítottam, hogy illegális lenne!

  Változatlanul azt mondom, akinek megéri, regisztráljon!

  A pilótajáték, piramisjáték és a Multi Level Marketing-gel kapcsolatosan ajánlok egy írást:
  http://www.jogiforum.hu/files/publikaciok/szanto_judit-piramisjatek[jogi_forum].pdf
  A 25. oldaltól foglalkozik e három fogalom ismertetésével.

  jún. 11, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Tegnap voltam a ProsperGo rendezvényén, és teljesen megváltozott a véleményem az egész rendszerről. Eddig én is azt hittem, hogy ez egy hagyományos MLM hálózat, de ez sokkal több annál.

  Miért is hasonlít az MLM rendszerekhez? Mert akik hozzád regisztrálnak, azok vásárlásai után kapsz 0,5 %-ot. Ezt a jutalékot 2 szint mélységig kapod. Szerintem ezt meg is érdemlik azok, akik továbbajánlják a ProsperGot-t. Ha több száz embert beregisztrál valaki, az nem kis munka, és nem kevés passzív jövedelme lesz. Ezenkívül, ha bizonyos feltételek teljesülnek a hozzád regisztrált tagnál, részesülsz egyszeri 10.000 Ft juttatásban. Az MLM része az egész rendszernek ennyiből áll.

  Ha nem ajánlod tovább a rendszert, akkor ezekben nem részesülsz, viszont minden kedvezmény ugyanúgy megillet téged is, mint az összes többi tagot.

  Pár dolog, amit kiemelnék a ProsperGo-val kapcsolatban: A későbbiekben csatlakozó kisebb-nagyobb üzletekből szeretné létrehozni a ProsperGo üzlethálózatot. A kedvezmények nem korlátozódnak a közüzemi díjak (pillanatnyilag csak gázszolgáltatás) csökkentésére és a vásárlásokra. Kedvezményes mobil-tarifacsomag is biztosított a tagoknak, illetve nemsokára az kedvezményesen tankolhatunk is. Mindkét cég annak függvényében fogja tovább növelni a kedvezményeket, hogy hányan használjuk a szolgáltatásaikat. Szóval minél többen vagyunk, annál nagyobb a kedvezmény. Egyébként nem gondoltam, hogy alig 10.000 tagnál már szerződés lesz egy országos benzinkúthálózattal, de ez is összejött, szerintem ez fantasztikus dolog.

  Ezen kívül még számos területen lesz lehetőség a jövőben csökkenteni kiadásainkat. Pillanatnyilag a különböző biztosítások mind kidobott pénz abban az esetben, ha nem történik semmilyen kár. Illetve a különböző banki költségek, díjak is az előbbi kategóriába tartoznak. A ProsperGo ezen is szeretne változtatni a jövőben, ugyanis célja saját ProsperGo Bank és Biztosító létrehozása, természetesen teljesen új szemléletmóddal.

  Azzal egyetértek, hogy mindenki maga döntse el, hogy szüksége van-e ezekre a dolgokra, vagy sem. Személy szerint én nagy lehetőséget látok a ProsperGo-ban. Egyrészt a kedvezmények miatt, másrészt a megszerezhető passzív jövedelem miatt. Arról nem beszélve, hogy akár főállású munkatársa is lehetek a cégnek fix fizetésért! De a lényegaz, hogyha minél többen összefogunk, annál nagyobb kedvezményeket kapunk.

  Pillanatnyilag úgy látom, hogy ez a ProsperGo, de szerintem lesz még ennél több is. MLM rendszernek egyáltalán nem nevezhető, a piramisjáték kifejezést pedig inkább nem kommentálnám...

  jún. 14, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Ez valóban, mind így igaz. A rendszer brutális lesz, és eddig a legigazságosabb, amikkel találkoztam. Ha valamelyikkel érdemes foglalkozni, akkor ez az. Itt olyan is van, ami máshol nincs, lásd étkezési utalványok, és ez a munkáltatóknak is elég nagy üzlet.

  A rendszer lényege röviden, ezt egy fórumon írták a kollegák szépen összeszedve:

  A ProsperGo Kft. 100% magyar cég, Magyarországon bejegyzett, magyar tulajdonosokkal.

  A ProsperGo rendszer a magyar embereknek, termelők és fogyasztók számára kíván jelentős előnyöket biztosítani.

  A ProsperGo rendszerbe nem lehet szolgáltatás nélküli, pozíció vásárlását célzó befizetést eszközölni, így nem lehet pozíciót vásárolni. (pl. nem lehet vásárlási utalványt foglalózni, vagy úgymond előleges pozíciót vásárolni) Így biztosítva, azt, hogy mindenki egyenlő feltételekkel indul, és azt, hogy mindenkinek betelnek a zárt rendszerben a pozíciói.

  A ProsperGo rendszert nem a tagok befizetései, hanem a tagok által a ProsperGo rendszeren keresztül történő vásárlások után járó kedvezmények építik és tartják fent. És csak ez!

  A Termékpartnereknél történő vásárlások után nem csak 0,5 - 1% azonnali kedvezményt kapunk, mint a többi hasonló rendszerben. Nálunk ez a kedvezmény csak kivételes esetben lehet kevesebb, mint 5%, amit a legtöbb esetben készpénzként is visszakapunk!

  A ProsperGo Kft. célja, hogy a jó minőségű MAGYAR termékek közvetlenül jussanak el a fogyasztókhoz, így a termelő is jobban jár, és a vásárló olcsóbban jut a termékekhez.

  Ha úgy gondolod egyetértesz a fenti célokkal, regisztrálj a ProsperGo rendszerbe.

  A regisztráció természetesen, ellentétben sok más rendszerrel INGYENES, tehát veszteni nem veszthetünk semmit. Regisztrálni itt tudsz, minél előbb regisztrálsz, annál előbb élvezheted a kedvezményeket, és regisztrálhatsz te is ingyenesen embereket, hogy már az ő vásárlásaikból is részesülj:

  http://www.prospergo.hu/Join.aspx?SponsorID=00011150

  júl. 30, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Kedves Morzsa!
  Sajnálattal veszem azt a hihetetlen csalódott és kiábrándult életszemléletet, amivel a ProsperGo rendszeréről írt kritikát. Sajnálom azért is, hogy a kevés ismerete ellenére kritizál egy olyan rendszert, amit szemmel láthatóan nem ismer.
  Írja, hogy a 3000 Ft –os költések után nem kap semmit. Ez egyszerűen nem igaz. Nem azt mondom, hogy hazudik, de nem jól tudja. A rendszer csak heti egyszer vesz le 250 Ft-ot mindegy mennyit vásárolt. A másik, hogy a közvetlen kedvezményekből semmit TEHÁT 0 Ft-ot vesznek le.
  A szervezők nem bujkálnak, nem csináltak offshore céget, és talán annyi bizalmat még Öntől is megérdemelnének, hogy elmenjen egy előadásra és mag hallgassa őket.
  A piramisjátékoknak nincsenek korlátjai. Itt vannak, nem is egy három. Nem fejlődhet a végtelenségig a rendszer. És ha hiszi, ha nem mindenki a saját boldogulásáért felel. A tagok egyenrangú felekként segítik egymást, mindenki ugyan annyival. Szerintem butaság kihagyni, egy olyan lehetőséget, amivel kevesebbet fizethet az alapvető szolgáltatásokért.

  Kicsit tessék optimistább lenni, mert az ilyen emberek, akik már mindenkiben csak az ellenséget és a rosszindulatot látják, azok a végén egyedül maradnak. Ha másik rendszerben már csalódott, akkor pedig tessék összehasonlítani a két rendszert.

  Boldog és vidám hétköznapokat kíván magának egy elhivatott ProsperGo tag. 

  aug. 09, 2009
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Utálom, ha nagy számokkal dobálódnak az emberek. Azt hiszik, hogy igy több ember csatlakozik hozzá. Ezek nem is értik mi a légyege az egész rendszernek. Azt hiszik ha nagy számokat mondanak, akkor mindenki olyan hülye mint ők.Aki biztositási szakmában dolgozott, és ügyfél centrikus volt, az tudta, hogy soha nem szabad számolni, mert az nem igaz. A lényeget kell látni, hogy mire jó, mi van mögötte, mire tudom használni és a lényeg, hogy hogyan.
  Mert amit a fiúk létrehoztak az egyik legjobb rendszer amivel találkoztam eddig.Én is tagja vagyok mégpedig az első ezer között.
  Sajnos sok -hülye- igérget, meg handa-bandázik mindent össze-vissza és igy sokan azt hiszik, hogy piramis játék. Pedig a család, az állam, a vállalatok, minden piramis. Ha fizet tagdijjat, vagy akár hogy nevezik, az igen piramis, mert azt igérik, hogy ennyit, meg ennyit kapsz vissza. Aha a nagy.... semmet. Én azt mondom, hogy mérlegelj és néz mélyen mögé mit kér és mit ad.

  dec. 14, 2010

Hirdetés