2018. szeptember 21. - péntek

Firewater (US)

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Időpont: 
2009. október 17. 20:00
Firewater együttes

A Firewater Brooklyn-ban alapított, többek között török és indonéziai tagokkal is tarkított, elsöprő optimista zenei lendülettel megáldott formáció, amely a punk, a világzene és az indie elemeit ötvözi kiváló szövegekkel egy elemi töltésű zenetöltetté.

A New York-i Firewater megannyi kultúra különböző hatásaiból táplálkozva hozta össze letaglózó erejű hangzását, amely kicsit olyan, mintha Tom Waits vidám kocsmadalokat játszana némi klezmer, indiai, art-punk és kabaré-elemekkel dúsítva a hangzást egy egyértelmű és ütős, sokszor táncolható, mennyei kocsmazenévé. Nem áll tőlük messze az apokalipszis és a halál árnyéka sem, azonban a banda végkicsengése talán éppen ezért nem nyújt mást, mint színtiszta életörömet.

Nem sokkal 1995-ös megalakulásukat követően kiadták első lemezüket, a Get Off The Cross (We Need The Wood For The Fire) címűt, amellyel berobbantak a köztudatba, majd 1998-ban a The Ponzi Scheme című lemezükön a neves gitáros, Duane Denison, a Jesus Lizard legendás alakja, valamint Yuval Gabay, a Soul Coughing dobosa és Kurt Hofmann, a Jon Spencer Blues Explosion neves szaxofonistája és harmonikása is szerepel.

Firewater együttesFirewater együttes

A zenekar énekese, dalszerzője és basszusgitárosa, Tod A. az évek során felmerült elkerülhetetlen személyi változások ellenére olyan meghatározó erővel bír művészi és vezetői minőségben egyaránt a mai napig, hogy az évenként felmerülő változások kimondottan kedveztek az együttes hangzásának. Emellett Tod távolkeleti utazásai, különösen Törökországban, Indonéziában és Ázsia más tájain tett tanulmányútjai megerősítették a banda egyszerű és sodró erejét, hangzását, ütőképességét, egyszóval letaglózó közvetlenségét.
Egy szó mint száz: a Firewater egy ezer gyökérből táplálkozó, vérbeli indie all-star banda, amely testközelbe hozza a színtiszta költészetet a legvadabb és legszeretnivalóbb kocsmazenének álcázva azt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.