II. Szabad Színpad Fesztivál

Időpont: 
2009. november 21. 0:00 - szombat - 2009. december 1. 0:00 - kedd

A Komédium Színház november 21. és december 1. között második alkalommal rendezi meg a Szabad Színpad Fesztivált, melynek keretében a vidéki és fővárosi önálló estek, alkalmi társulások produkciói kerülnek színpadra.

A budapesti Komédium Színház 2009. májusában rendezte meg először a Szabad Színpad Fesztivált, melynek célja a fővárosi és vidéki önálló színházi estek, kisprodukciók, alkalmi előadások bemutatása volt.

Az első fesztivál tanulsága, hogy mind a vidéki színházi műhelyekben, mind a fővárosi művészek körében sok olyan igényes, értékes önálló színházi est, pódiumelőadás létezik, amelyek nem kaptak kellő nyilvánosságot – és amelyek ezen alkalommal egy lépést tehetnek a rendszeres továbbjátszás felé.

A II. Szabad Színpad Fesztivál keretében a Komédium Színház november-december hónapban ismét felajánlotta a pályázás lehetőségét, hogy a 2009/2010-es évadban is felkutassa az arra érdemes előadásokat. Ismét szép számmal érkeztek pályázatok, és ezekből egy rendkívül színes, sokrétű program alakulhatott ki.

A színház, közönségzsűrit kért fel a produkciók értékelésére és a vándordíj odaítélésére. Az első fesztivál különdíjának nyertese, Bornai Tibor: Gondolkodom tehát dalok című pódiumestje lett, amely bekerült a színház évadműsorába - október 8-tól látható rendszeresen. Nagyon remélik, hogy a második fesztivál nyertese is hamarosan a Komédium Színházban léphet majd fel.

Részletes program:

  • November 21. szombat 19:00 KÉK ANGYAL Meister Éva sanzonestje
  • November 22. vasárnap 17:00 Giovanni Battista Pergolesi: AZ ÚRHATNÁM SZOLGÁLÓ
  • November 24. kedd 19:00 Mordecháj Ben Ávrohóm: JÓNÁS KÖNYVE A Zsidószínház előadása
  • November 25. szerda 19:00 PADAM Kárász Eszter Piaf estje
  • November 26. csütörtök 19:00 PÁRIZS EGE ALATT
  • November 27. péntek 19:00 WHO THE F**K IS LADY DOMINA?
  • November 28. szombat 19:00 Szakonyi Károly: BENN A SZOBÁBAN; A HENTES
  • December 1. kedd 19:00 Pozsgai Zsolt: FAROKTÓL FÖLFELÉ Az Artsátlanok előadása (OFF pr.)