2018. augusztus 19. - vasárnap

A Melankólia pillantása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. december 11 - 2010. január 10
Soós Tamás: Melankólia után

A Melankólia pillantása című kiállítás a művész, Soós Tamás és a gyűjtő, Antal Péter együtt gondolkodásából jön létre. Az együttműködést a gyűjteményben lévő antik tárgyak, edények, bútorok, különleges aurája inspirálta.

A bennük rögzült kulturális emlékezet, szín és forma, különleges lehetőség arra, hogy az elmúlt években Soós Tamás műtermében, létrejött festmény sorozat: “A Melankólia után” monokróm szín érzékenységét, az idő és a forma megidézésével fokozza. A kiállítás tiszta szín – idő tere alkalmas arra, hogy a Melankólia felfüggesztésének meditatív érzetében, a figyelem koncentrálódjon. Ennek a figyelemnek a fókuszában, a több száz estenként ezer éves tárgyak aurája, a monokróm szín érzetek együttesében többet, mást közvetíthet a látogatónak, mint önmagukban a képek.

Soós Tamás: Melankólia utánSoós Tamás: Melankólia után

A kiállítás részeként, kis megjelenítőn, négy rövid videó-etűd látható és hallható, amelyeken svájci és indiai apácák a melankólia szót ejtik ki, különböző nyelven. A tárgyakkal végzett “meditációk” fotói, a tárgyakat új, különös helyzetben mutatják, a ma történéseihez kötve őket. A kiállításnak fontos része az ablakon át megcsillanó és beszűrődő városi forgalom dinamikája, felerősítve a kiállítás csendjét.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.