2018. november 18. - vasárnap

Jouluppukki a Néprajziban

Helyszín: 
Néprajzi Múzeum
Időpont: 
2009. december 5. 14:30 - 17:00

A Néprajzi Múzeum különleges vendéget vár december 5-én: Jouluppukkit, a finn Mikulást! Van zsákjában minden jó: ajándékok, finn és magyar manódalok, és sok-sok mese, amit most elővarázsol nekünk a Néprajzi Múzeumban.

Például a Fül-hegyről. Micsoda?! Nem tudjátok, hol van a Fül-hegy? A Mikulás segítője, Hegyi Barbara most elárulja a titkot. A (M)ilyenek a finnek? kiállítás rendezői pedig meg is mutatják! A programot arcfestés, finn mesekönyvek vására és a Múmin családdal való találkozás, fotózkodás színesíti.

Program:

  • 14.45 Mikulásváró finn manódal-tanítás Brokkoli, Trénszarvas , alias Ágoston Béla és az Andor Ilona Zeneiskola közreműködésével
  • 15.00 Joulupukki a Néprajziban
  • 15.30 A Fül-hegy titka című mesekönyvből Hegyi Barbara színművésznő mesél
  • 15.50 Az Andor Ilona Zeneiskola műsora
  • 16.10 A (M)ilyenek a finnek? kiállításhoz kapcsolódó pályázat eredményhirdetése. A díjakat átadja Joulupukki, a finn Mikulás
  • 16.25 Közös fotó, játék és búcsú a Mikulástól

Vendégvárók: Trénszarvas és Brokkoli

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.

plakát

Egyedülálló angol nyelvi klub jött létre.