Zöld Családi Nap

Helyszín: 
Időpont: 
2009. december 13. 0:00 - vasárnap

A mai, túlszennyezett társadalomban szükség van arra, hogy újragondoljuk a környezetünkhöz való viszonyulásunkat és tudatosabban éljünk annak érdekében, hogy az utánunk jövő generáció egy tisztább, élhetőbb környezetet örököljön tőlünk.

Az Egyesült Magyar Ifjúság, Erdélyi Magyarok Egyesületet, és a VAM Design szívügyének tekinti a környezet védelmét, hiszen a tiszta környezet megőrzése gyermekeinkkel szembeni felelősségünk sarkalatos pontja. A környezetvédelem egyik legégetőbb kérdése napjainkban a hulladékfelhalmozódás, amelynek legésszerűbb orvoslása az újrahasznosítás, amely által nem csupán a hulladék mennyiségét csökkentjük, de értékkel ruházhatunk föl értéktelennek hitt, hulladéknak minősített tárgyakat, anyagokat.

Azonban nem csupán a fizikai újrahasznosítás válik egyre inkább szükségessé napjainkban, hanem szellemi kulturális, elveszettnek hitt értékeink újrafelfedezése is, hiszen a környezettudatos ember szellemi-fizikai egész, cselekedeteinek mozgatórugója az értékek felismerése és megőrzése.

Ez a fajta tudatosság természetesen mindenekelőtt szocializációs-nevelési kérdés, melyet a legzsengébb korban kell megalapozni. Legalkalmasabb értékeink közvetítésére a mese, az “újrahasznosított mesék”, ezért idén a híres mesegyűjtő és meseíró, Benedek Elek emlékének adózva, meséit “újrahasznosítva” kívánjuk megszólítani a kicsiket és szüleiket karácsony küszöbén egy egyedi programsorozattal. A programsorozat egyik állomása a VAM Design Centerben lesz, amelynek keretén belül a gyermekek hagyományos mesterségekkel ismerkedhetnek meg (gyöngyfűzés, gyékény angyalka készítés stb) a kialakított műhelyekben, meséket hallgathatnak, játszhatnak. A nap egyik fénypontja a gyermekeknek rendezett, a Kárpát-medence különböző településeiről érkezett, újrahasznosított anyagokból készült meseruhákból összeállított divatbemutató lesz.

Zöld Családi Nap Programja:

  • 10.00-18.00 óra között ÖKO-RIADÓ elnevezésű interaktív gyerekfoglalkozás
  • 14.00: Alma zenekar koncertje, miközben minden gyerkőc kap szép piros almá
  • 15.30: Hulladékból termék kiállítás megnyitója
  • 16.30: Újrahasznosított Mesék: gyerek-divatbemutató
  • 17.30 – 18.30: ajándékkészítő workshop kicsiknek és nagyoknak
  • 17.00 – 17.40: Zene-Sarok: Muzsikácska - Orbán Ferenc hegedűművész előadásában
  • 17.00–18.00: Hagyomány-Újrahasznosítás: kerekasztal beszélgetés és sajtókonferencia

Hirdetés