2018. november 15. - csütörtök

Rewind!

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
1200 Ft
Időpont: 
2009. december 19. 22:00

Hatalmas visszapörgetés és örömszkreccs egy bálterem-méretű tortán: tíz éves a Rewind, így tessék ennek az örömhírnek a jegyében a legjobb lemezlovasaink zenéjére saját érdekükben megőrülni: Palotai, Cadik, Mc Zeek, Mango, Mc Columbo, Babi Orbi, Kovács Andor, Ray Bal, Judie Jay, Kuba Beat, Vajna Balázs, Amb, Livius, Dave Bro, Lütyike, Wayaman Apó, K.G, Rew Allstars, Vj: Led Sender és még sokan mások.

A magyar elektronikus tánczenei élet hőskora valamikor a ’90-es évek elején zajlott, az első underground, közelebbről jungle bulik a ma már házastársaknak tekinthető Palotai és Cadik vezényletével pedig az elmúlt évtized közepén kezdődtek valamikor, de fejből pontosan már csak az emlékszik, aki nem dobta el az agyát mindjárt az elején. Az Almássy-téri, Park Café-beli bulik, majd a Széchenyi hegyen tartott Jungle War-megmozdulások után 1999-re nevelt ki annyi buzgó hívőt mindenki „Faterja” és „Palikája”, hogy a – mit mondjunk? legendás? – páros saját partysorozatba kezdhetett, ahol a főszerep a tört ütemeké, a hip-hopé, a breakbeaté és a drum n’ bassé volt és (nagyjából van ma is). 1999-re annyi energia gyűlt össze underground körökben a városban (lásd még pl.: Bladerunnaz, Ablak-A-Dubra, Future Sound Of Budapest), hogy az azóta is tart, sőt, az tart ki azóta is. Főleg nekik köszönhetően, akik megszállott elkötelezettséggel szállították és szállítják a gondosan kiválogatott, jobbnál jobb zenéket, na és annak, hogy néha megállítják az időt, és visszatekerik. Reeewiiiind! Így aki ügyes volt és jól teljesített, az az elmúlt tíz év több mint 500 (Jézus Mária!) buliján több ezer órát fiatalodhatott, és így majdnem ugyan olyan fiatalon vághat neki a tíz éves fennállást ünneplő rendezvénynek, mint amilyen az elsőn volt ott, a Kopaszi gáton, ahol az égig értek a kezek és homlokig a pupillák. Ha ez így megy tovább, sose halunk meg.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.