Wächter Bros. Pictures

Időpont: 
2010. január 20 - szerda (Egész nap) - 2010. február 20 - szombat (Egész nap)
Helyszín: 

2010. január 20-tól Wächter Bros. Pictures címmel Wächter Ákos és Wächter Dénes festők kiállítása látható a 2B Galériában.

Az ikerpár ritkán állít ki együtt, legutóbb 2001-ben a Godot Galériában – akkor is felkérésre –, mint most, a 2B Galéria Családok kiállítás-sorozatának kilencedik részeként.
Pályájuk párhuzamosan alakult. Egy időben, bár más-más osztályon végeztek a Képzőművészeti Főiskola Festő tanszékén. Szoros rokoni és szakmai kapcsolataik ellenére művészetük nem összekeverhető. A kétségtelen hasonlóságokon túl, melyek inkább formainak nevezhetők, sokkal érdekesebbek a kettejük közti megmagyarázhatatlan különbségek.

Wächter (Wechter) Ákos festészete alapvetően konceptuális alapokon nyugszik – emlékezzünk csak kép-installációira a kilencvenes évek közepéről, melyeket kortárs művészek eredeti műveiből állított össze. Legújabb munkáiban – korábbi két önálló kiállításának (Illanó modern, Bildmann kalandjai) koncepcióját folytatva –

a vizuális leegyszerűsítés lehetséges mértékét kutatja. Már-már logó-szerűen esszenciális, saját maga által tervezett főhősökkel benépesített világot tár elénk, mely a társadalommal, a mindennapi élettel kapcsolatos közhelyek ürességével, nevetséges voltával szembesíti a nézőt.
A testvérpár másik tagja, Wächter Dénes előítéletek nélkül, szabadon használja gyermekkora magas és populáris művészetből származó vizuális élményeit. Munkáit a legkülönbözőbb kontextusból származó motívumok, figurák, minták és stílusok ütköztetésével és összefűzésével hozza létre. Művei általában egy illuzionisztikus ábrázolási sík és az abba belevésett-metszett absztrakt pattern párbeszédén alapulnak.
Jelen tárlat (régebbi és új művek egyaránt) szemlélteti az ikerpár utóbbi törekvéseit. A két Wächter most egymás fényében látható!

A kiállítást szerdán délután 6 órakor nyitják meg.

Hirdetés