2018. április 26. - csütörtök

Valkó László kiállítás

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Ráday Képesház
Időpont: 
2010. február 5 - 2010. március 2

Pécs képzőművészeti életének egyik legjelentősebb alkotója, Valkó László alkotásaiból nyílik tárlat Budapesten, a Ráday Képesházban február 5-én, pénteken 18 órakor. A tárlat megnyitásával egy időben mutatják be azt a Tolnai Ottó és Szegő György által írt kötetet, amely Valkó László munkásságát elemzi.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programban a Vallási Kultúra Évéhez kapcsolódva 2009 novemberében nyílt meg Valkó László Európai mezők című tárlata a pécsi Hattyúház Galériában.

Valkó László 1970-ben szerzett diplomát Budapesten, a Képzőművészeti Főiskola festő- és sokszorosító grafika szakán. „Kaposváron született, élete Pécshez kötődik, szellemisége a nagyvilághoz. A finom vonalú, érzékeny grafikák és monumentális olajfestmények, a kollázs és montázs, akril és textíliák, a fotó és számítógépes grafika, a plasztika világában egyaránt otthonos, gazdag képzeletvilágának megjelenítéséhez gyakran együtt alkalmazza a különböző anyagokat, eszközöket, technikákat.” – fogalmaz a róla szóló kötet fülszövege.

Az a könyv, amelyet február 5-én ismerhet meg a nagyközönség ebbe a rendkívül érdekes, izgalmas alkotói világba kalauzolja el az olvasókat, ehhez társulnak a kiállított művek (elsősorban nyomatok), amelyek természetesen a kötetben is fellelhetők.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Garay Nagy Norbert: Boateng Kármen Stephanie

Budapest új kiállítóterében, a Budai Várban található Mikve Galériában, több hazai hírességről készült festményt is felfedezhetünk.

Munkácsy Mihály Párizsi enteriőr Olvasó nő

A világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban önálló kiállításon mutatkoznak be Munkácsy Mihály művei.

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.