2018. szeptember 24. - hétfő

Zenei Játszótér a Marcziban

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1000 Ft, 3500 Ft (négy fő)
Időpont: 
2010. február 13. 16:00

Interaktív jazz-koncert tartanak gyerekeknek a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Fellépnek: Dés András (ütőhangszerek), Szandai Mátyás (nagybőgő) és Szabó Dániel (zongora).

Egy gyerek számára a világ még játéktér és amikor játszik, képes teljesen elmerülni a saját világába. Minden, ami körülötte van a játék eszközévé válik és elveszti addigi jelentését. A jazz-zenészek, amikor zenélnek, valami hasonlót tesznek harmóniákkal, ritmussal, dallammal. Folyamatosan megpróbálják újraértelmezni az addig felhalmozott tudásanyagot és játszanak, vagyis improvizálnak. Ami gyerekként még a világ legtermészetesebb dolga, azt felnőtté válva hajlamosak vagyunk elfelejteni. Pedig az improvizáció sokszor hétköznapi helyzetekben is megkönnyítheti az életünket. A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi jazz-zenészek és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélet-mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogyan lehet mind ezt átültetni a zenébe ? dallammá, harmóniává, ritmussá. Hogyan tanultunk meg figyelni egy másra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.

A koncert után hangszereket készítünk Dobi Pál és Csiky Lóránt kézműves mesterek vezetésével.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.