2018. november 15. - csütörtök

Zenei Játszótér a Marcziban

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1000 Ft, 3500 Ft (négy fő)
Időpont: 
2010. február 13. 16:00

Interaktív jazz-koncert tartanak gyerekeknek a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Fellépnek: Dés András (ütőhangszerek), Szandai Mátyás (nagybőgő) és Szabó Dániel (zongora).

Egy gyerek számára a világ még játéktér és amikor játszik, képes teljesen elmerülni a saját világába. Minden, ami körülötte van a játék eszközévé válik és elveszti addigi jelentését. A jazz-zenészek, amikor zenélnek, valami hasonlót tesznek harmóniákkal, ritmussal, dallammal. Folyamatosan megpróbálják újraértelmezni az addig felhalmozott tudásanyagot és játszanak, vagyis improvizálnak. Ami gyerekként még a világ legtermészetesebb dolga, azt felnőtté válva hajlamosak vagyunk elfelejteni. Pedig az improvizáció sokszor hétköznapi helyzetekben is megkönnyítheti az életünket. A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi jazz-zenészek és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélet-mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogyan lehet mind ezt átültetni a zenébe ? dallammá, harmóniává, ritmussá. Hogyan tanultunk meg figyelni egy másra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.

A koncert után hangszereket készítünk Dobi Pál és Csiky Lóránt kézműves mesterek vezetésével.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.