2018. február 22. - csütörtök

Birkás Babett textilművész kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. február 12 - 2010. március 12
Birkás Babett, textil

A Velencei Karnevál programjához kapcsolódva, február 12-én 17 órakor nyílik a Salgótarjánban élő képzőművész kiállítása az EKG-ban.

A Nagy-Britanniában, Maidstone-ban diplomázó, majd a londoni Central Saint Martins College of Art and Design-ben végzett művész a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Fiatal Iparművészek Stúdiójának tagja.
A 2005-ös Salgótarjáni Tavaszi Tárlaton a Magyar Grafikáért Alapítvány és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének díját kapta, 2006-ban első 2008-ban harmadik helyezést ért el a kanadai Edmontonban, elnyerte a Ráragasztott Reneszánsz c. kiállítás különdíját, a II. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé nívódíját, és 2009-ben a Salgótarjáni Tavaszi Tárlat nagydíját.
Több mint 10 egyéni, és majdnem 100 csoportos kiállítás szereplője, 12 országban jelentek meg alkotásai tárlatokon. A Gondola-t-világ című kiállítás anyagát Thomas Mann Halál Velencében című novellája ihlette, a rajzok a novella főszereplője, Gustav von Aschenbach által látott világot idézik.

Birkás Babett, textilBirkás Babett, textil

A kiállítás képei Észtországban, Ukrajnában, Macedóniában, Csehországban, Lengyelországban, és Szlovákiában is bemutatásra kerültek.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.