2018. november 12. - hétfő

Családi kézművesműhely és mesejátszóház

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Néprajzi Múzeum
Jegyár: 
1000 Ft, 500 Ft (gyerek)
Időpont: 
2010. február 13. 10:00 - 13:00

A Néprajzi Múzeum szombatonként családi kézművesműhely és mesejátszóházat rendez, melyen egyszerű tárgyakat, figurákat és játékokat készíthetnek a gyerekek.

A tárgykészítés közben énekelünk, zenét és mesét hallgatunk, beszélgetünk. A foglalkozás végén a tárgyak életre kelnek, a gyerekek és felnőttek „átváltoznak” mesehősökké.

Február 13. Farsangi maskarák
Olyan maskarát készítünk, amely akár száz éve is készülhetett volna. A mai meséből kiderül, hogyan szabadítja meg a halálra ítélt szegénylegényt a csodás furulyaszó.

Február 20. Zsuzsánna-nap
Fakanálból bábokat készítünk, melyekkel eljátsszuk Zsuzsánna és a vének bibliai történetét. Végül mind a bűn, mind az erény elnyeri méltó büntetését.

Február 27. Mátyás-nap
A Mátyás-napi tojás című mesénkben olyan záptojás szerepel, „aki” a már semmire se tartott, öreg állatokat maga köré gyűjtve megfutamítja az erdei haramiákat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.

plakát

Egyedülálló angol nyelvi klub jött létre.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.