2018. június 23. - szombat

Családi kézművesműhely és mesejátszóház

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Néprajzi Múzeum
Jegyár: 
1000 Ft, 500 Ft (gyerek)
Időpont: 
2010. február 13. 10:00 - 13:00

A Néprajzi Múzeum szombatonként családi kézművesműhely és mesejátszóházat rendez, melyen egyszerű tárgyakat, figurákat és játékokat készíthetnek a gyerekek.

A tárgykészítés közben énekelünk, zenét és mesét hallgatunk, beszélgetünk. A foglalkozás végén a tárgyak életre kelnek, a gyerekek és felnőttek „átváltoznak” mesehősökké.

Február 13. Farsangi maskarák
Olyan maskarát készítünk, amely akár száz éve is készülhetett volna. A mai meséből kiderül, hogyan szabadítja meg a halálra ítélt szegénylegényt a csodás furulyaszó.

Február 20. Zsuzsánna-nap
Fakanálból bábokat készítünk, melyekkel eljátsszuk Zsuzsánna és a vének bibliai történetét. Végül mind a bűn, mind az erény elnyeri méltó büntetését.

Február 27. Mátyás-nap
A Mátyás-napi tojás című mesénkben olyan záptojás szerepel, „aki” a már semmire se tartott, öreg állatokat maga köré gyűjtve megfutamítja az erdei haramiákat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A kiállításon

Február 15. óta várja a nagyközönséget a lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat, és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a nyitva tartást.

Pedagógusok a felkészítésen

2018. május 17-én elindult a résztvevő pedagógusok felkészítése egy játékos, élménypedagógiai módszerrel kifejlesztett programra.

fotó Toldi Éva

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésével a Nemzeti Színházban árilis 23-án.