2018. szeptember 22. - szombat

Andaxínház: Visszaverődések

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Időpont: 
2011. február 6. 20:00 - 2011. február 8. 20:00
Visszaverődések, előadás (Fotó: Teátrumfotó)

Az Andaxínház Visszaverődések című táncelőadásban az előadók Marcel Duchamp világát idézik meg amellyel egy pillanatnyi és kísérleti helyzetet teremtenek, amely változásnak és módosulásnak van kitéve.

Duchamp francia festő, képzőművész, kubista, szürrealista és dadaista stílusban alkotott, és minden modern stílusirányra hatással volt. Művészetével megelőlegezi a transzvesztita művészetet, a happeninget, a performance-ot, és a body artot.

Az Andaxínház 2009-ben elkezdett koncepcióját folytatva, most is fiatal társalkotókat hívott meg az együttgondolkodásra, lehetőséget adva nekik a kibontakozásra, melynek során különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálják.

Visszaverődések, előadás (Fotó: Teátrumfotó)Visszaverődések, előadás (Fotó: Teátrumfotó)

„Látszik a termékeny együttgondolkodás az előadás megalkotásában résztvevő alkotók és a meghívó fél között. De ez nem csupán egy képzőművészetileg igényes és átgondolt előadás - olyan akad azért máskor is - hanem az igazi varázsa az, hogy két kivételes táncos hozza játékba a rafinált Duchamp-idézeteket, mozgásnyelvében is reflektálva az adott kontextusra.” - Tóth Ágnes Veronika

„Az Andaxínház produkciójában ugyanis ezúttal is tudatosan randevúztak a képzőművészet, a zene és a tánc markáns képviselői... akik alaposan ki is tettek magukért. Ember meg nem mondja, hogy a három összetevő közül melyiknek van primus inter pares szerepe.” - Kutszegi Csaba

„A táncosok mozgását figyelve inkább érzeteket, asszociációs löketeket kapunk, mint konkrét megfejtéseket. A néptáncos jellegű láblengetések a kendőzetlenebb népi erotikára utalnak, míg az ökölbe szorított kezek a vágy kegyetlen, szenvedés-természetét idézik.” - Ádám Kata

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.