2018. október 20. - szombat

Balla Vivienne & Majzik Zsóka: Kontrasztok

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2010. április 6 - 2010. április 25

A Kontrasztok című kiállítás két tehetséges fiatal, Majzik Zsóka textilművész és Balla Vivienne fotóművész közös munkáját mutatja be. A cím, a megszokottól eltérő, újszerűségre törekvést fejezi ki.

Majzik Zsóka olyan kötött öltözék kollekció létrehozását célozta meg, ahol az ismert kötött ruhakészítéstől eltérő, meghökkentő formák érvényesülnek. A ruhák elkészítésekor, majd a fotózás alkalmával is az inspirációt Glenn Brown brit képzőművész alkotásainak magyarországi kiállítása és több fantasztikus film hangulata (Avatar, Dr. Parnassus és a képzelet birodalma, Alice Csodaországban) szolgáltatta.

Balla Vivienne & Majzik Zsóka: Kontrasztok

Balla Vivienne fotóművésszel együttműködve, olyan fotósorozat létrehozása volt a cél, ahol egy természet közeli, misztikus világ tárul szemünk elé. A két művész igyekszik a kiállítás látogatóit egy különös birodalomba bevezetni, ahol meghökkentő formavilágú ruhák bontakoznak ki, és a képeknek köszönhetően fantasztikus térbe léphet be a látogató.

Majzik Zsóka 2010 tavasz/nyár kötött ruha kollekciója kapcsán fontos megjegyezni, hogy a kiállítás öltözékei nem filmes vagy színházi kosztümök, hanem olyan egyedi kivitelezésű, hordható ruhadarabok, amely a különleges ruhákra vágyó hölgyeket célozzák meg. Egy-egy ruhadarab beépítése hétköznapi vagy akár alkalmi viseletünkbe, szemet gyönyörködtető látványt és élményt jelent az elegancia jegyében.

A kiállítást Romulus Loránd Szinte, a Hungarian Fashion Award művészeti vezetője nyitja meg, 2010. április 6-án kedden, 18 órakor.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár és a tranzit.hu közös kiállítása.

 Impossible_Anna Horcinova

A kiállítás a European Month of Photogaphy és a Fotóhónap2018 programsorozat része.

Plain Stories / Leplezetlen történetek

Óriási, meztelen testek Virgilius Moldovan tárlatán.