Soil & 'Pimp' Sessions (J), DJ Case

Helyszín: 
Jegyár: 
3500 Ft, 3000 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. április 12. 20:00 - hétfő

A Rising Sound az A38 Hajó japán zenéket, zenekarokat bemutató új sorozata, amelynek következő állomásán az egyedülállóan dinamikus poszt-bop szextett, a Soil & „Pimp” Sessions lép fel.

A Soil & „Pimp” Sessions két éve már fellépett az A38-on, és brutális erejű, közönséget padlóba döngölő szving-punk attakja nem egyhamar felejthető élménnyel szolgált. Azóta a zenekarnak három lemeze is megjelent, úgyhogy bizonyosan új élményekkel gyarapodik, aki bevállalja az újabb Soil & „Pimp” támadást.

A Soil & „Pimp” Sessions hat teljesen őrült japán úriember vállakozása, mely során arra tesznek kísérletet, hogy bebizonyítsák: a dzsessz, a funk és a punk teljesen egy tőről fakad. Az utóbbi évek legnagyszerűbb nu-jazz kezdeményezése a legkeményebb hard-bopot és szvinget ötvözi a klubok fülledt világával, a végtelen energiákat, széthulló fúvósfutamokat a cool lazasággal. Egyszerre táncolható, forradalmi és mélyenszántó: ez a Soil & „Pimp” Sessions, nem véletlen, hogy korunk egyik legjobb fülű és ízlésű zeneértője, Gilles Peterson is felfedezte és leigazolta a zenekart kiadója számára. A Soil & „Pimp” Sessions azóta is megbízható rendszerességgel szállítja jobbnál jobb, elborult poszt-bop lemezeit, a klubberek és a dzsesszisták legnagyobb örömére.

A zenekar eredete 2003 környékére nyúlik vissza, amikor a zenekar frontembere (mellesleg a dzsesszegyüttes egyetlen hangszerhez nem értő tagja), Shacho, illetve Tabu Zombie a tokiói klubok hangulatát forrósították élő DJ-szettjeikkel, majd a fokozatosan együttessé bővült társaság elsöprő sikert aratott a Fuji Rock Fesztiválon. Ezek után nagyszabású versengés indult a kiadók között, amelynek nyertese a JVC divíziója, a Victor lett. Az első lemezek után a táncos dzsessz világ közepe, London is felfigyelt a Soil & „Pimp” Sessionsre, és az egyedi hangzás, a zabolátlan, mégis decens, bop-szving hamar népszerű lett. 2005-ben Gilles Peterson leszerződtette a zenekart kiadójához, a Brownswood Recordingshoz.

Hirdetés