Zipkomm Export országos zenei találkozó

Helyszín: 
Jegyár: 
Ingyenes (regisztráció szükséges)
Időpont: 
2010. április 25. 0:00 - vasárnap

2010. április 25-én, vasárnap a budapesti Gödör klubban zajlik le a Zipkomm rendezvénysorozat újabb állomása, a Zipkomm Export. A rendezvény célja ezúttal elsősorban a hazai feltörekvő és professzionális zenekarok külföldi érvényesülésének elősegítése.

Általános zenészálom a sztárrá válás, fellépések zsúfolásig megtelt stadionokban, a csodálattal teli rajongószemek, a turisták számára is egzotikus helyszíneken koncertezés. A Zipkomm Export nem adhat biztos recepteket – azonban tud útmutatással szolgálni a sikeres külföldi koncertekhez.

A Zipkomm Export országos zenei találkozó a kettes szám jegyében zajlik, hiszen ez a második ilyen jellegű rendezvény, ráadásul az érdeklődők itt már párhuzamosan két helyszín magyar és angol nyelvű programkínálatából választhatnak.

Míg a hazai szakembereket felvonultató nagyobb színpad kínálata elsősorban a feltörekvő zenekarok és szervezőik számára lehet érdekes, a kisebb, angol nyelvű helyszínen neves külföldi szakemberek tartanak prezentációkat és workshop jellegű kötetlenebb beszélgetéseket.

Szóba kerül a zenekari PR, a külföldi koncertek és lemezipar, nemzetközi menedzsment, internet, a technikai feltételek és a könnyűzenei kultúra 2010-ben.

A neves szakemberek között megtalálható a Buena Vista Social Clubot felfedező és kiadó World Circuit világzenei lemezkiadó PR-osa, itt lesz Roni Size ex-managere, aki jelenleg a Dub Pistolst szervezi; előad a Muse-nak, a Razorlightnak, illetve a Motorheadnek koncertet szervező The Agency Group szervezője.

A magyar szekcióban ismert magyar zenekarok menedzserei és tapasztalt zenészek beszélnek a külföldi tapasztalatokról – olyan produkciók közreműködői, mint a Zagar, a Pannonia AllStars Ska Orchestra, a NEO, a The Kolin, a Parno Graszt vagy a Jazzékiel.

A PANKKK Programiroda továbbra is szeretné visszaszorítani az iparág Budapest-központúságát, ezért a Zipkomm Export eseményeit élő online közvetítés segítségével az országban bárki bárhol figyelemmel kísérheti és kérdéseit folyamatosan felteheti a meghívott előadóknak. Az angol nyelvű előadások a rendezvényt követően feliratos formában is visszanézhetőek lesznek.

A februári első Zipkomm sikere fontos visszajelzés volt a szervező PANKKK Programiroda számára, hiszen egyértelművé vált: hasonló rendezvényekre nagy szüksége van a hazai szakmának. Az előadások és kerekasztal beszélgetések mellett a Zipkomm programsorozat esetében fontos kiemelni, hogy szakmai találkozópontként minden résztvevő számára teret biztosít az új tapasztalatok átbeszélésére.

A Zipkomm Export egész napos, ingyenesen látogatható rendezvény, ugyanakkor a részvételhez előzetes vagy helyszíni regisztráció szükséges. A rendezvényt este Deutsch Gábor „Turning Thirty” című koncertje zárja, közreműködnek: Sena, Kutzora Edina, Kása Juli, Alba, Tisza Gergő. A koncert után DJ Shuriken a hangulatfelelős.

Hirdetés