Nemzetközi fúvószenekari találkozó

Időpont: 
2010. április 23. 0:00 - péntek - 2010. április 25. 0:00 - vasárnap

A VOKE Vasutas Művelődési Ház és Vasutasok Otthona Pécsi Egyesülete 2010. április 23-25. között rendezi meg Pécsett a XI. Országos és Nemzetközi Vasutas Fúvószenekari Találkozót.

A fesztivál házigazdája a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, amely Pécs2010 EKF program hivatalos nagykövete. Az együttes mellett a fesztiválon részt vesznek Magyarországról a Békéscsabai Körösparti Vasutas Koncertfúvós Zenekar és mazsorett csoport, a Dunakeszi Koncertfúvósok, a Sásdi Városi Koncertfúvós Zenekar. Külföldről Erdélyből – a Kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekar és mazsorett csoport –, illetve Ausztriából – Linzi Vasutas Fúvószenekar – érkeznek zenészek a fesztiválra.

Április 24-én délelőtt 9 órától a ZenePark ad otthont (Pécs, Felsőmalom u. 9.) a fesztivál hivatalos programjának. A szombati hangversenysorozat keretében a ZeneParkban minden fúvósegyüttes szabadon állíthatta össze koncert programját, egy megkötése volt a szervezőknek: a hivatalos Erkel évre való tekintettel minden zenekarnak elő kell adnia Erkel Ferenc Palotás című művét, amelyet a szakmai zsűri értékel. A szombaton késő délután a hat fúvószenekar közösen mazsorettekkel kísérve – terveink szerint – a felújított Széchenyi téren ad koncertet, többek között a Hunyadi, Kossuth, Centenáriumi induló fog felcsendülni.

Vasárnap délelőtt a város különböző felújított közterein adnak harmincperces térzenét a fesztivál résztvevői. A találkozó minden hivatalos programja térítésmentesen megtekinthető.

Hirdetés