2018. október 23. - kedd

Nemzetközi fúvószenekari találkozó

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. április 23 - 2010. április 25

A VOKE Vasutas Művelődési Ház és Vasutasok Otthona Pécsi Egyesülete 2010. április 23-25. között rendezi meg Pécsett a XI. Országos és Nemzetközi Vasutas Fúvószenekari Találkozót.

A fesztivál házigazdája a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, amely Pécs2010 EKF program hivatalos nagykövete. Az együttes mellett a fesztiválon részt vesznek Magyarországról a Békéscsabai Körösparti Vasutas Koncertfúvós Zenekar és mazsorett csoport, a Dunakeszi Koncertfúvósok, a Sásdi Városi Koncertfúvós Zenekar. Külföldről Erdélyből – a Kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekar és mazsorett csoport –, illetve Ausztriából – Linzi Vasutas Fúvószenekar – érkeznek zenészek a fesztiválra.

Április 24-én délelőtt 9 órától a ZenePark ad otthont (Pécs, Felsőmalom u. 9.) a fesztivál hivatalos programjának. A szombati hangversenysorozat keretében a ZeneParkban minden fúvósegyüttes szabadon állíthatta össze koncert programját, egy megkötése volt a szervezőknek: a hivatalos Erkel évre való tekintettel minden zenekarnak elő kell adnia Erkel Ferenc Palotás című művét, amelyet a szakmai zsűri értékel. A szombaton késő délután a hat fúvószenekar közösen mazsorettekkel kísérve – terveink szerint – a felújított Széchenyi téren ad koncertet, többek között a Hunyadi, Kossuth, Centenáriumi induló fog felcsendülni.

Vasárnap délelőtt a város különböző felújított közterein adnak harmincperces térzenét a fesztivál résztvevői. A találkozó minden hivatalos programja térítésmentesen megtekinthető.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.