2018. november 21. - szerda

Hétfő esti jazz: Tommy Campbell

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1500 Ft, 2900 Ft, 3600 Ft
Időpont: 
2010. május 10. 19:30
Tommy Campbell, gitár

A magyar jazzélet központi figurája, László Attila és a kiváló amerikai jazzdobos, Tommy Campbell egy évtized után ismét közösen zenél a Művészetek Palotájában.

Babos Gyula egyik leghíresebb tanítványának, László Attilának pályája a kezdetek óta töretlen ívben halad felfelé. A kilencvenes évek jelentős változásokat hozott a zenész életében. 1993 óta alkotótársa Horváth Charlienak, mint zeneszerző és zenész. Kettejük sikeres együttműködését több teltházas koncertturné és aranylemez fémjelzi. A fiatalabb generáció által csak Tanár úrnak szólított gitáros a magyar könnyűzenei élet egy másik csillagával is együtt dolgozott ezekben az években: Cserháti Zsuzsa lemezeinek elkészítésében vállalt meghatározó szerepet.

Tommy Campbell, gitárTommy Campbell, gitár

A gitáros 1992-ben megalakítja saját zenekarát a László Attila Band-et, mely főleg kortárs jazz vonalon határozza meg magát. A zenekar 2004-ben nyolc állomásos amerikai turnén vett részt, melyet egy igazán különleges koncerttel zártak New York-ban. A Nagy Alma becenévre is hallgató metropoliszban több mint negyven ország ENSZ képviselői hallhatták zenéjüket. 1995 egy nagy együttműködés kezdete: a László Attila Band: The Only One című lemezének bemutatóján László Attila és Tommy Campbell először muzsikált közösen. A zenész családból származó philadelphiai dobos játékára a szerteágazó zeneiség, érzékeny dinamikai sokszínűség és sodró tempókezelés a jellemző. A közös fellépés a zenészek és a közönség körében is óriási sikert aratott, így borítékolható volt a folytatás. Az emlékezetes fellépést még két közös koncert követte Magyarországon, majd egy évtized szünet következett kettejük történetében.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.