2018. november 16. - péntek

Első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. augusztus 13 - 2010. augusztus 20

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2010. augusztus 13-20. között. Az egyedülálló rendezvény világsztárja – Joshua Bell – mellett olyan hazai kiválóságok is fellépnek, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy Kokas Katalin.

A fesztivál a komolyzene mellett hat könnyedebb stílusú ősbemutatót, valamint az első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is magába foglalja, így feltehetőleg az ország elsőszámú igényes zenei találkozója lesz.

2010. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A rendezvény nagyszabású eseménynek ígérkezik, hiszen a világ és a hazai zenei élet legkiemelkedőbb előadói vesznek részt rajta. A szervezés Bolyki György, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nevéhez köthető, akik neve egyaránt garancia a fellépők és koncertlátogató közönség számára is, hogy eljöjjenek Kaposvárra.

A fesztivál gerince a komolyzenei koncertek változatossága és sokasága.

A könnyedebb műfaj a fesztiválon belül megszervezett ősbemutató-sorozatban képviseltetik, melynek során kiemelkedő művészek mutatják be első alkalommal erre a fesztiválra készült műsorukat. A fellépők között lesz Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László Gitano és Gaál Csaba „Boogie”.

Az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál kifejezetten fiataloknak szóló programja a Nemzetközi Jam-Session Találkozó. A program lényege, hogy esténként a zenélni vágyó tehetségek példaképeikkel közösen léphetnek színpadra, így többek között dzsemmelhetnek Charlie-val, a United együttessel, vagy Somló Tamással.

A fesztivál ideje alatt Kaposvár egy nyüzsgő és vibráló várossá alakul, ahol a zenén kívül a képzőművészet, a gasztronómia a városturizmus is kiemelkedő jelentőséggel bír majd. A gazdag programkínálat részletesen megtalálható a fesztivál honlapján: www.kaposfest.hu.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.