2018. november 12. - hétfő

Nyitott workshop Eléonore Valère-Lachky-t és Anton Lachky vezetésével

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MU Színház
Jegyár: 
2000 Ft (óradíj), 3500 Ft (napijegy), 8000 Ft (bérlet egy kurzusra), 15000 Ft (bérlet mindkét kurzusra)
Időpont: 
2010. május 31 - 2010. június 4

A Közép-Európa Táncszínház 21 éves működése során most először szervez nyitott, meghirdetett workshopot meghívott külföldi mesterek vezetésével.

A professzionális táncosok tréning-lehetőségeinek palettáján szeretnének nyitni – mivel a nem szigorúan vett társulati formában dolgozó táncosok kevés kurzusba tudnak bekapcsolódni, akár ami a mindennapos tréningjüket, akár ami az újabb technikák elsajátítását, állandó fejlődésüket illeti.

A KET állandó képzésvezetője, Jónás Zsuzsa két brüsszeli táncművész-tanárt választott ki a kurzus megtartásához: Eléonore Valère-Lachky-t és Anton Lachky-t.

Az 5 napos kurzus során napi 2-2 órában tart órákat a két vendégoktató. Az összesen 10-10 órás intenzív kurzusok elegendő időt biztosítanak a professzionális táncosoknak az oktatók saját stílusa és táncnyelve elsajátításában, részletiben való elmerülésében.

A meghívott oktatókról
Mindketten a brüsszeli PARTS-ban tanultak és végeztek. Eléonore Valre-Lachky neve Magyarországon sem ismeretlen: az Inspiráció sorozat keretében a Trafóban mutatta be darabját a Budapest Tánciskola táncosaival. Olyan neves művészekkel és társulatokkal dolgozott, mint Wim Vandekeybus, Michele-Anne de Mey, Les ballets C de la B, (Lissi Estaras), Kristian Smeds, jelenleg pedig a Jan Lauwers vezette Needcompany tagja. Anton Lachky Akram Khan társulatával turnézott világszerte. Mindketten tagjai voltak a Helsinki Városi Színháznak, s számos jelentős nemzetközi iskolában és fesztiválon tanítottak már, s szereztek jelentős táncpedagógiai gyakorlatot. Az évek során stílusuk egyénivé formálódott.

A kurzusról
A kurzuson a nagy szerepet szánnak a sebességnek és a nagyfokú fizikalitásnak, illetve a különböző mozgásminőségek közötti kontrasztok kiemelésére, megragadására fektetünk különös hangsúlyt.

A kurzus célja a táncos önnön testismeretének elmélyítése, a fizikális energiák felismerése, és kiaknázása, egy olyan mentális állapotig, ahol már az ösztönös energia generálja a mozgást. Ennek tudatosítása elősegíti egy alkotói, előadói teljesség elérését, ennek kommunikációját és pontos orientációját. Az energiák önmagukban való használata, egyénenként annak egymáshoz feszítése mind táncosban magában, mind partnering- illetve kontaktusbeli esetben egy új fogalmazási formát, és mentális készenlétet ad a kurzuson résztvevőknek.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.