Nyitott workshop Eléonore Valère-Lachky-t és Anton Lachky vezetésével

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft (óradíj), 3500 Ft (napijegy), 8000 Ft (bérlet egy kurzusra), 15000 Ft (bérlet mindkét kurzusra)
Időpont: 
2010. május 31. 0:00 - hétfő - 2010. június 4. 0:00 - péntek

A Közép-Európa Táncszínház 21 éves működése során most először szervez nyitott, meghirdetett workshopot meghívott külföldi mesterek vezetésével.

A professzionális táncosok tréning-lehetőségeinek palettáján szeretnének nyitni – mivel a nem szigorúan vett társulati formában dolgozó táncosok kevés kurzusba tudnak bekapcsolódni, akár ami a mindennapos tréningjüket, akár ami az újabb technikák elsajátítását, állandó fejlődésüket illeti.

A KET állandó képzésvezetője, Jónás Zsuzsa két brüsszeli táncművész-tanárt választott ki a kurzus megtartásához: Eléonore Valère-Lachky-t és Anton Lachky-t.

Az 5 napos kurzus során napi 2-2 órában tart órákat a két vendégoktató. Az összesen 10-10 órás intenzív kurzusok elegendő időt biztosítanak a professzionális táncosoknak az oktatók saját stílusa és táncnyelve elsajátításában, részletiben való elmerülésében.

A meghívott oktatókról
Mindketten a brüsszeli PARTS-ban tanultak és végeztek. Eléonore Valre-Lachky neve Magyarországon sem ismeretlen: az Inspiráció sorozat keretében a Trafóban mutatta be darabját a Budapest Tánciskola táncosaival. Olyan neves művészekkel és társulatokkal dolgozott, mint Wim Vandekeybus, Michele-Anne de Mey, Les ballets C de la B, (Lissi Estaras), Kristian Smeds, jelenleg pedig a Jan Lauwers vezette Needcompany tagja. Anton Lachky Akram Khan társulatával turnézott világszerte. Mindketten tagjai voltak a Helsinki Városi Színháznak, s számos jelentős nemzetközi iskolában és fesztiválon tanítottak már, s szereztek jelentős táncpedagógiai gyakorlatot. Az évek során stílusuk egyénivé formálódott.

A kurzusról
A kurzuson a nagy szerepet szánnak a sebességnek és a nagyfokú fizikalitásnak, illetve a különböző mozgásminőségek közötti kontrasztok kiemelésére, megragadására fektetünk különös hangsúlyt.

A kurzus célja a táncos önnön testismeretének elmélyítése, a fizikális energiák felismerése, és kiaknázása, egy olyan mentális állapotig, ahol már az ösztönös energia generálja a mozgást. Ennek tudatosítása elősegíti egy alkotói, előadói teljesség elérését, ennek kommunikációját és pontos orientációját. Az energiák önmagukban való használata, egyénenként annak egymáshoz feszítése mind táncosban magában, mind partnering- illetve kontaktusbeli esetben egy új fogalmazási formát, és mentális készenlétet ad a kurzuson résztvevőknek.

Hirdetés