2018. június 22. - péntek

Dr. Máriás Béla és Menyhárt Menyus Tamás kiállítása

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Roham Galéria
Időpont: 
2010. május 28 - 2010. június 16

Május 28-án, a Roham Galériában új kiállítást nyílik, ahol két karakterisztikus művész munkássága metszi egymás pályáját. Dr. Máriás Béla és Menyhárt Menyus Tamás előállított művei a befogadók elméjét serkentő tartalommal bírnak, és különleges értékük, hogy jókora tenni vágyásról tanúskodnak.

Mindkét művész kedveli a humort és az iróniát az alkotásaiban, amelyeken keresztül egyéni attitűdjüket nyomatékosítják. A kiállításon a két alkotó utóbbi éveinek emblematikus olajképei és rajzai kerülnek ki a falakra.

Dr. Máriás Béla és Menyhárt Menyus Tamás kiállítása

„Ha a művész az irányító bizottság vagy a zsűri kegyeit nem élvezte, gyakorlatilag semmi lehetősége nem volt, hogy legalább valamilyen közismertségre szert tegyen. Csak az eladás szempontjai érdeklik őket. Én viszont azért festek, hogy a saját egyéniségemet megtaláljam. A művész számára nincs kínosabb, mint ha olyan megbízónak kell művet szállítania, s olyan megbízótól kell pénzt elfogadnia a műért, aki nem áll teljes szívével s értésével a művész mellett – furcsa protektor szerep. Nem függhetek olyasvalakitől, aki ellen küzdenem kell. Pénz visszajut, kép megtart. A művész nem kalmár. Fontosabb a becsület, mint a kamat. A türelmetlenség a kortárs művésznek a legnagyobb ellensége.” - Bernát Judit

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.