VOLT Fesztivál 2010

Jegyár: 
Napijegy: 9990 Ft, 8990 Ft (elővételben) Bérlet: 25000 Ft, 22990 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. június 30. 0:00 - szerda - 2010. július 3. 0:00 - szombat

Immáron teljes a 2010-es év legnagyobb vidéki fesztiváljának fellépői listája. A nevek között szemezgetve több ismerőssel és meglepésekkel is találkozunk. A szervezők minden produkciót a helyére raktak, az időpontok alapján ideje priorizálni a preferenciákat!

Ellátogat hozzánk a számos kultikus elektrohimnuszt a világnak adó Prodigy, mely minden bizonnyal igyekszik majd ugyanazokat az emóciókat átadni az elektronikus zene szerelmeseinek, amelyeket az ezt megelőző magyarországi fellépésén már átélhettünk. A Lőverek vendége lesz a veterán, mégis cseppet sem öregecske, ám – mint megtudtuk - koránfekvő Billy Idol és némi pozitív meglepetésre tiszteletét teszi nálunk a bristoli triphoplegenda, a Massive Attack is. A külföldi szekciót erősítő francia Air, a sógoroktól a Parov Stelar Band és Kruder & Dorfmeister, a kanadai Tiga, ill. a brit Andy C és MC GQ nevei ismerősen csenghetnek az adott műfaj kedvelőinek. A zenekaroknak ebben az erős mezőnyben kell helytállniuk, ami bizony nem lesz könnyű feladat, de ez számunkra csak jót jelent. Külön kiemelnénk a Dub FX-et, mely különleges hangulatot árasztó műsorával hallójáratainkon keresztül igyekszik majd belopni magát szívünkbe. A tubussztár muzsikáit melegen ajánljuk azoknak is, akik nem feltétlenül hívei a műfajnak. Elképesztően egyedi a zene megszólaltatásának formája és maga a hangzás is.

A fesztivál nyitónapján rocklegendák húzzák a talpalávalót. Olyan előadók lépnek fel, mint a legendás Omega, az idén harmadik ikszbe lépő Edda, a „nincs nélküle valamirevaló fesztivál” Tankcsapda és az elnyűhetetlen Deák Bill Blues Band, emelett a Lord, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Kowalsky Meg a Vega és az Alvin és a Mókusok is hallható és látható lesz. Ezen a napon lép fel a norvég Datarock társulata, Ed Rush, a hazai színeket pedig a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Colorstar képviseli.

A második napon a főműsoridőn a magát minimum utolsó előtti fellépőnek kérő Billy Idol és a Quimby osztozik. Előttük a Copy Con, a Belga, és az Irie Maffia kap teret a kibontakozáshoz a Nagyszínpadon. Ezen a napon láthatjuk még a Brains, a Zagar, az Insane, a Subscribe, az Ossian és a Beatrice zenekarokat.

Július 2-án a Nagyszínpadon Ákos és a Prodigy váltja egymást. Előttük a Pál Utcai Fiúk, a Csík Zenekar, és az életmű-díjas Hobo lép színpadra. Emellett a hard-core képviselőjeként az Agnostic Front vagdossa arcunkba a vasat meg a betont, ill. ezen a napon szórakoztatja még a nagyérdeműt a hazai pálya előnyét élvező Moby Dick, ill. a Blind Myself. Az ukrán Haydamaky mellett a 30Y és a Barabás Lőrinc Eklektric is ekkor lép fel.

A fesztiválzáró igencsak ütősre sikerült, hiszen utolsó (?) fellépéseinek egyikét adja Kispál és a Borz, amely a nyolcvanas évek vége óta szállítja a fülbemászó dallamokat. A zárónapon a Ladánybene 27, Péterfy Bori, a Soulfly, a Depresszió, a Road, a Turbó és Sex Action, a PASO, a Neo és a Shy FX kerül terítékre. Ínyencek részére a fentiekben már említett Dub FX, ill. a műfaja valamennyi formai követelményét zseniálisan betartó Massive Attack érkezik, melyek fellépését óriási várakozás előz meg.

A mezőny olyannyira bitangerősnek tűnik, amilyen távolinak a június végi időpont…