2018. szeptember 19. - szerda

Néma diszkó négy nap és négy éjszaka

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. június 17 - 2010. június 21

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a baranyai városba érkezik a Nemzetközi Szabadtéri Privatelektro Headphone Fesztivál. A rendezvény helyszíne a Király utca 65. szám lesz, ahol június 17-21. között szól a zene – vagy mégsem – az utolsó napon egészen a hajnali órákig.

A projektgazda, Christian Gracza (a Robert Bosch Alapítvány kulturális menedzsere, aki a Lenau Egyesülettel együtt a rendezvény házigazdája) elmondta: a Headphone Fesztivál a zenerajongók, a zenészek és a hang-designerek találkozása, ahol a városi zajszint-szabályozások miatt a zenét fejhallgatók segítségével közvetítik. „Az ötlet egy párizsi zenészcsoporttól származik, amely a 90-es évek végén hozta létre az ún. ’Placard’ fesztivált, amelyen csak a résztvevők hallották a zenét, a környék lakói nem – magyarázta Gracza, hozzátéve: a rendezvénytípus francia ötletgazdája nevét viseli. „Ez az innovatív megoldás futótűzként terjedt világszerte. 2003-ban a ’privatelektro’ márka egy saját ’headphone’ fesztivál megrendezését határozta el Lipcsében, melynek népszerűsége évről évre emelkedik.

A pécsi „Privatelektro Headphone Fesztivál” helyszíne a Király utca 65., a Labor2 által felépítendő Varázskert lesz. Külön élményt nyújtanak a „hangszigetek”, ahol mindenki fejhallgató-erősítőkbe dughatja saját fejhallgatóját, hogy közvetlenül a keverőpultról hallgathassa a zenét.

A Privatelektro Headphone Fesztivál célja a közép-kelet-európai audiovizuális művészetek fejlődésének közvetítése. Az alkotók és a befogadók a projekt révén megvitathatják a hallottakat, felismerhetik az európai azonosságokat és különbségeket. Christian Gracza hozzátette: a projekt rámutat arra is, hogy a német nemzetiségi kulturális élet szervezői a hagyományőrzés mellett a kortárs zeneművészeti trendek iránt is érdeklődnek.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.

plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.