Utcára vonulnak a zenészek

Jegyár: 
Az Utcazene programjai 90%-ban ingyenesek.
Időpont: 
2010. július 14. 0:00 - szerda

Július 14-től az utcára vonulnak a zenészek, azonban koránt sem egy tiltakozó megademonstráció miatt, hanem a “legegyedibb hazai fesztivál”, a Veszprémi Utcazene hívására.

A “Városnyi Fesztiválon” az utcazenészek versengése mellett hallhatjuk a hazai élvonal javát és számos nemzetközi zenei csemegét is. Az Utcazene programjai 90%-ban ingyenesek. 
Szerdától négy napon át - a várost behálózva - utcazenészek versengenek majd az egymillió forint összdíjazású fődijakért a Veszprémi Utcazene fesztiválon. Az utcazenészek versengése mellett több mint félszáz hazai és nemzetközi “húzónév” is színesíti a gazdag palettát. A veszprémi színpadok egyikén köszönthetjük majd a Giulia y Los Tellarini csapatot, akit Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című film betétdalairól ismerheti a hazai közönség, de most többet is kapunk belőlük. Jön a Filippo Clary és Max Bottini alkotta formáció, a nu-jazz-es, soul-os, funky-s, elektronikával megspékelt hangzású Gabin. A Los Aslándticos - az egyik legnépszerűbb spanyol banda - a “mestizaje” stílus egyik legreprezentatívabb képviselője a jól ismert Mano Negra, Manu Chao és Macaco bandák mellett, akik zenei befolyása vitathatatlanul érződik rajtuk. A barátokból verbuválódott csapat kezdetben egy aslandi betongyár udvarán járt össze zenélni és bulizni, most Veszprémben mutatják meg magukat. A gazdag – egyebek mellett ausztrál, francia, spanyol, osztrák, Egyesült Államok beli – nemzetközi kínálatot színesíti még a legendás New York-i acid-jazz-funk-reggae csapat a Brooklyn Funks Essentials is. És itt lesz Marcus Füreder, akit ezen a néven kevésbé, Parov Stelarként viszont minden zeneszerető ismer. És maradva még a nemzetközi vonalnál, meg kell említeni a spanyol Che Sudaka nevét is. A magyarok közt pedik a Quimby, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Harcsa Veronika Quartett, a Hollywoodoo mellett ott lesz a Intim Torna Illegál, Hrutka Róbert, de lesz LGT emlékzenekar és megannyi színes-érdekes koncert.
A Veszprémi Utcazene programjainak döntó többsége ingyenes, csupán egyetlen helyszínen, csak a várban felépített színpadon, egy jelképes összeggel, a négy nap alatt mindössze 2.000 forintos belépővel lehet majd megnézni a fesztivál legismertebb, legnagyobb fellépőit.
Bővebb információk: www.utcazene.hu

Hirdetés