2017. október 24. - kedd

44. Nyírbátori Zenei napok

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. augusztus 18 - 2010. augusztus 22

Immáron 44. alkalommal nyitja meg kapuit Nyírbátor az igényes zene kedvelői előtt. A programsorozat keretében augusztus 18-a és 22-e között Nyírbátorban a Kulturális Központ és a Báthori Várkastély, míg a vidéki helyszínek közül Máriapócs, Nyírvasvári, Encsencs és Nyírbéltek ad teret a fesztivál által felvonultatott előadásoknak.

A Zenei napok repertoárjában mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő stílust, hiszen a komolyzene mellett a magyar népzene, az opera, a quintett és a rézfúvós zene is helyet kap. A korábbi évekhez hasonlóan idén is színes lesz a zenei paletta, mivel olyan fellépők is jelen lesznek, mint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, a Debreceni Csokonai Színház, az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintett, a Kerekes Band és a Republic.

A programsorozat neves művészek részvételével, bámulatos architektúrájú helyszíneken kínál olyan kivételes zenei élményeket, mint Illés Eszter fuvolaművész fellépése a nyírvasvári Görög Katolikus templomban vagy Fekete Nándor hangversenye az encsencsi Református templomban.

Augusztus 21-én a zene elfoglalja majd a Szabadság teret, hiszen délután 2 órától egészen este 10 óráig hazai és külföldi zenekarok szórakoztatják a fesztivál látogatóit a Kulturális Központ lépcsőpiramisán és a téren felállított rendezvénysátorban.

A 44. Nyírbátori Zenei napok augusztus 22-én vasárnap a Republic együttes és a Road 67 Symphonic Orchestra közös „A gondolat színei – Klasszikus művek és a jelenkor Republic dalai” című koncertjével zárul.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Gödör Klub szervezői igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy legyen benne minden, ami a Gödör Klub: kiállítás, irodalom, koncertek, kortárs tánc és színház.

logo

Meghökkentő helyszínek, rendhagyó kísérletek, kihagyhatatlan programok a Fesztivál utolsó négy napján is, szerte a városban!

www.facebook.com

Megrendezik hazánk legnagyobb sajtünnepét.