2018. szeptember 24. - hétfő

Hurd Rock (MON)

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. szeptember 19. 19:00
Hurd Rock, együttes

Kihagyhatatlan: hard rock, metál, rock'n'roll Ulan Batorból! Minden idők első metálzenekari testvérnépünk hazájában, amelynek tagjai annak ellenére, hogy mára kitüntetett, megbecsült akadémikusok lettek úgy ütnek és sütnek, mint az ütvefúró. A belépés ingyenes!

A Hurd (mongol nyelven: Хурд, jelentése: sebesség ) egy mongol metálzenekar, amelyet 1993-ban alapított Dambyn Ganbayar dobos Mongóliában a demokratikus változások hajnalán. A Hurd a legelső mongol heavy metal zenekar, ők ismertették meg a műfajt hazájukban. A Chingis Khaan, a Kharanga és a Niciton zenekarok mellett ők a legnagyobb veteránjai a mongóliai pop szcénának, s hosszú tevékenységük során nagyban befolyásolták annak sokszínűvé válását, valamint bátorították sok-sok új zenekar megalakulását.

Hurd Rock, együttesHurd Rock, együttes

A Hurd zenekar hat stúdiólemezt adott ki, három koncertlemezt és egy válogatást. A zenekar számos alkalommal részesült a kimagasló díjban, a mongol Grammy-ben, a Pentatón Díjban, valamint az Arany Mikrofon díjban.
Dambyn Otgonbayar gitáros rendes tagja a Pentatón Akadémiának, míg Dambyn Ganbayar dobos tagja a Mongóliai Dobosok Szövetsége Elnökségének.
2009 Novemberében Dambyn Tömörtsog énekes és Namsraijavyn Naranbaatar basszusgitáros a Mongólia Érdemes Művésze és a Sarkcsillag díjakban részesültek.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.