2018. június 18. - hétfő

25 éves a 100 tagú Cigányzenekar

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. október 8. 20:00

Huszonötödik születésnapját ünnepli a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar. A világot többször is megjáró, zenéjével tízezreket szórakoztató együttes szülővárosában, Budapesten ad különleges, ünnepi koncertet a jeles nap alkalmából.

A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar 1985. november 2-án alakult meg Budapesten. Fennállása óta a zenekar több mint 1000 koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházaiban és a világ számos híres koncerttermében egyaránt. A repertoárjában megtalálhatók Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Brahms, Sarasate, Strauss és még sok híres zeneszerző művei.

Huszonötödik születésnapját zenei repertoárjának legszebb darabjaival és különleges vendégművészekkel, barátokkal ünnepli a zenekar. A 100 Tagú Cigányzenekarral ezen az estén együtt lép fel Somló Tamás, Szakcsi Lakatos Béla, Szentpéteri Csilla, id. Boross Lajos, Kossuth-díjas prímás és a Nádor Kvartett.

100 tagú Cigányzenekar

Somló Tamás, akit legtöbben a Locomotiv GT egykori énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismernek, szaxofonnal és szájharmonikával érkezik az ünnepi fellépésre. Az énekes-zenész, dalszerző és a 100 Tagú Cigányzenekar még sosem játszottak együtt, így most igazi kuriózumra számíthatnak, akik eljönnek a születésnapi koncertre.

Szakcsi Lakatos Béla, Liszt- és Kossuth-díjas zenész, aki Zürichtől Varsóig, Nürnbergtől Belgrádig, Észak-Amerikától Ázsiáig a legrangosabb fesztiválokon lépett fel, és aki a cigány folklór gyűjtésével és színpadi művekké formálásával is foglalkozott, a 100 Tagú Cigányzenekar régi barátjaként lép majd színpadra.

A gyönyörű Szentpéteri Csilla, aki csodálatos zongorajátékával emberek ezreit kápráztatta már el szerte a világon, és akivel a zenekar többször lépett már fel közösen, szintén közös zenéléssel köszönti a 100 Tagú Cigányzenekart ezen a különleges estén. A jubileumi koncerten fellép a zenekar örökös tiszteletbeli főprímása id. Boross Lajos, a prímások királya is.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A lüktető ska követei és a horvát hagyományőrző tamburások is Villányba érkeznek.

Alexander Rybak

A Budapesti Nyári Fesztivál nagyszabású, ingyenes nyitókoncertje így is megtartásra kerül június 9-én a Margitszigeti Nagyréten, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!