Gerendás Péter – Faludy

Jegyár: 
1800, 3300, 4200 Ft
Időpont: 
2010. október 11. 20:00 - hétfő

Gerendás Péter szerencsés ember, hiszen személyesen ismerhette az épp száz éve született Faludy Györgyöt, és szavain keresztül a huszadik század legszörnyűbb évtizedeit, amelyek mégsem tudták megtörni a költő életbe és emberbe vetett hitét. A személyes találkozások tették valóban ihletetté azokat a Faludy-feldolgozásokat, amelyeket október 11-én, a Müpában ad elő Gerendás Péter és együttese.

Az ismeretség Gerendás és Faludy közös fellépéseiből ered, ahol a költő viszontagságos életéről és művészetéről esett szó, a kérdésekért és az átvezető zenékért pedig Gerendás volt a felelős. A sikeres együttműködés adta Gryllus Dánielnek az ötletet, hogy őt kérje fel a Hangzó Helikon Faludy lemezének összeállítására. A zenész szívesen tett eleget a felkérésnek, hiszen úgy érezte, hogy a személyes találkozásoknak köszönhetően valóban közel került hozzá Faludy művészete és személye is. A műfaj sem szokatlan számára, hiszen korábban is dolgozott irodalmi anyagokkal, például Vámos Miklós Apák könyve című írása adott inspirációt egyik albumának elkészítéséhez. A Faludy költeményeivel eltöltött idő eredménye egy őszinte, és letisztult zenei világot tükröző bensőséges felvétel lett, amelyeket ezúttal élőben a Müpa közönsége is meghallgathat.

2006. március 18. 19:31 - Gerendás Péter ©Gerendás Péter

Az esten felcsendül majd a Marrakesh, a Chanson a párisi szépasszonyról, az Ezerkilencszázötvenhat, te csillag (Gerendás ebben az évben született), és a Koldusdal is. A Hangzó Helikonban megjelent verseken túl is elhangzanak majd Faludy-költemények, amelyeket Turek Miklós szaval el. A zongorán Csernák Tibor, basszusgitáron pedig Lukács Dániel működik közre. Ezúttal is fellép Gerendás Péter fia, Dani, aki az ütőhangszereket kezeli, és lánya Hanna is, aki fuvolán játszik majd.

Hirdetés