Ozric Tentacles (UK), Trottel Stereodream Experience

Helyszín: 
Jegyár: 
3000 Ft, 2500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2010. november 15. 20:00 - hétfő

November 15-én sokak által rég várt eseményre kerül sor az A38 Hajón: végre Magyarországon koncertezik a progresszív-pszichedelikus „űrrock” alapvető zenekara, az Ozric Tentacles. És ha ez nem lenne elég, előzenekarként a hazánkban éppoly kultikus együttes, a pszichedéliát folkkal és rockkal elegyítő, Rupaszov Tamás által vezetett Trottel Stereodream Experience lép fel.

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a 80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit. A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá” vált, de ez mit sem von le az áhítatos, kultusz-szerű tiszteletből, ami az Ozrics-t körülöleli.

Programozott alapok, elektronika, szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal az Ozric Tentacles zenéjében – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben éppoly tisztelet övezi, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között. Skatulyákba nem szorítható, áradó muzsika, féktelen szabadság, és művajteremtő eredetiség: mindez együtt az Ozric Tentacles.

Rupaszov Tamás közel harminc éve működő és világot járó, az utóbbi időkben Trottel Stereodream Experience néven futó kísérletező együttese mára szakított a gyökereit jellemző, hajdani punkkal, és a zenekar újabb anyagaiból már folkos-elektronikus pszichedélia örvénylik elő. Meditatív, erőteljes, sodró, misztikus, „elszállós” zenéjükben a monotonitás nem válik unalmassá, de a kísérletező, keresgélő hangzások sem idegenek. Rupaszov Tamástól és zenésztársaitól. Zenéjük a pszichedelikus stílus hőskorát és legnagyobbjait idézi atmoszférájában.

Hirdetés