2018. november 18. - vasárnap

Bruno Canino koncert

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. november 18. 18:30

Bruno Canino mesternek, a leghíresebb olasz zongoraművészek képviselőjének recitaljára kerül sor az Olasz Kultúrintézet Nagytermében (1088 Budapest, Bródy Sándor u 8.) 2010. november 18-án 18:30-kor.

Bruno Canino Nápolyban született és zenei tanulmányait Milánóban folytatta, majd ezeket követően ott is tanított zongora szakon 24 éven keresztül. Mint szólista és kamarazenekari zongoraművész Európa, Amerika, Ausztrália, Japán és Kína legjelentősebb fesztiváljain és koncerttermeiben lépett fel. Negyven éve Antonio Ballista zongoraművésszel duót alkot, 30 éve pedig a Trio Milano tagja. Olyan hírességekkel működik együtt, mint Accardo, Harrel, Ughi, Victoria Mullova, Itzhak Perlman. Néhány éven keresztül a genovai Giovine Orchestra Genovese koncertszervező társaság művészeti igazgatója volt, majd ezt követően a latinai Campus Internazionale di musica őszi évadjánál látta el ugyanezt a feladatot. Jelenleg a velencei Biennálé Zeneművészeti Szekciójának az igazgatója. Odaadással szenteli magát a modern zenének, dolgozott Pierre Boulezzel, Luciano Berioval, Karlheinz Stockhausennel, Ligeti Györggyel, Bruno Madernával, Luigi Nonoval, Sylvano Bussottival és másokkal, műveiknek sokszor első előadója volt. Számos lemeze készült: legújabbak között J. S. Bach Goldberg-variációk, Casella és Debussy összes zongoraműve. A berni Konzervatóriumban a XX. századi kamarazenekari -és zongoraszakon tart továbbképző tanfolyamot. Könyve nemrégen látott napvilágot a Passigli Könyvkiadónál Vademecum a kamarazenekari zongoraművész számára címmel.

Műsoron M.Clementi, G.Rossini, F. Schubert, F. Busoni, A.Savinio, G. Martucci, G. Petrassi.

A belépés díjtalan. A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.