2018. november 16. - péntek

Két férfi, egy eset – Karácsonyi ImPulzus a Szatyorban

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. december 16. 18:00

A József Attila Kör kritikai sorozatának tizedik estjén a résztvevő négy fiatal kritikus - Horváth Györgyi, Lapis József, Szegő János és Turi Tímea – Bartis Attila és Kemény István Amiről lehet című beszélgetőkönyvéről diskurál.

Tehát beszélgetés a beszélgetésről, annak formájáról és stílusáról, aktualitásáról és általánosságáról, intonáltságáról és nyitottságáról, irodalom és közélet viszonyáról, líra és próza kapcsolatáról, a gyerekkor vidékeiről, Erdély és Budapest távoli közelségéről, a fényképek és a szavak közeli távolságáról.

Bartis Attila - Kemény István: Amiről lehet

A tizedik, karácsonyi ImPulzus ezúttal nem a szokásos helyen, a Trafóban lesz, hanem a néhány hónapja megnyílt régi-új kulturális lokalitásban: a Szatyor Bárban.

A József Attila Kör (JAK) a fiatal kortárs magyar irodalom több, mint húsz éve működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával. A JAK emellett számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.

Horváth Györgyi (1974) Irodalomtörténész, kritikus, szakfordító.
Két önálló kötete jelent meg (A hiányzó B, 2005 és Nőidő, 2007). Jelenleg a Balassi Intézet és az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszékének oktatója.

Lapis József(1981) Irodalomtörténész, költő, szerkesztő.
2006-ban magyar-angol szakon végzett Debrecenben, ugyanitt végezte PhD-tanulmányait is. A DE-BTK tanársegédje. A Zempléni Múzsa és a Debreceni Disputa szerkesztője. Verseit, novelláit közölte a Spanyolnátha, a Parnasszus, az Új Holnap, a Zempléni Múzsa, a Légyott, az Alföld, az Irodalmi Jelen. A debreceni LÉK irodalmi kör és a József Attila Kör elnökségi tagja.

Szegő János (1982) szerkesztő, kritikus.
A PPKE BTK esztétika-magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Litera.hu, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja.

Turi Tímea (1984) író, kritikus.
Az SZTE-BTK PhD-hallgatója, témája a tárcairodalom, újságírás és irodalom kapcsolata. Írásai (novellái, kritikái, tanulmányai) többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban, a Kalligramban, a Jelenkorban és a Forrásban jelennek meg.

Helyszín:
Szatyor Bár (Budapest XI. Bartók Béla út 36.)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.