Jövőtánc a Jedermannban kortárs szóló tánc - hangszerszólókra

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. december 16. 21:00 - csütörtök

A Szkéné Színház szervezésében indul egy havi rendszerességgel jelentkező klub, amelyben a kortárs tánc neves hazai, és külföldi szólistái egy-egy új, vagy a hazai közönség számára még ismeretlen szólóprodukcióval mutatkoznak be.

2010. december 16. 21 óra Kovács Gerzson Péter - Dresch Mihály (fúvósok)
2011. január 13. 21 óra Baranyai Balázs - Benkő Róbert (nagybőgő)
2011. január 27. 21 óra Duda Éva - Bakai Márton (hegedű)
2011. február 10. 21 óra Bora Gábor - Szandai Mátyás (nagybőgő)
2011. február 24. 21 óra Blaskó Bori - Márkos Berci (cselló)

A Jövőtánc egy nem-színházi (an-artist) helyszínen, a Jedermann kávéház kirakatba állított pódiumán, havi rendszerességgel jelentkező kvázi klub, amelyben a kortárs tánc neves hazai, majd később külföldi szólistái egy-egy új, vagy a hazai közönség számára még ismeretlen szólóprodukcióval mutatkoznak be. A bemutatók visszahelyezik jogaiba a színház és tánc alapelemét: a gondolkodó, kétkedő és kérdező, szuverén előadót, aki mondanivalóját, üzenetét a tánc-színpadokon mára túlburjánzó színpadi szcenikai eszközök elhagyásával, az élő, sugárzó, őszinte és meggyőző emberi jelenlétére építve fogalmazza meg.
A Jövőtánc sorozat első öt előadásán a táncos társa esténként egy-egy neves, a kortárs zenét, a népzene és a jazz hagyományait játékába innovatívan beépítő hazai jazz-zenész. Egymást segítve, inspirálva, kettejük interakciója által jön létre az aktuális produkció.
A Jövőtánc az „őstánc”, az élőzene és -tánc együttélésének, újrafelfedezésének fóruma.