Jazzdobos gitárral – Brian Blade: Mama Rosa

Jegyár: 
1800, 3300, 4900, 5900 Ft
Időpont: 
2011. március 6. 19:30 - vasárnap

Minden esetben kuriózum, ha egy művész a hangszer helyett, amelynek közismerten zseniális virtuóza, valami mással áll a közönség elé. 2011. március 6-án korunk egyik legnevesebb és legmeghatározóbb jazzdobosa, Brian Blade érkezik a Művészetek Palotájába öt zenésztársával – ezúttal mint gitáros-énekes.

Brian Blade fiatal kora ellenére vitathatatlanul az egyik legnagyobb muzsikus a mai nemzetközi jazzéletben. Már önmagában az sokat elárul tehetségéről, hogy Wayne Shorter kvartettjének állandó tagja és több Grammy-díjas albumon is közreműködött, de azok névsora, akikkel együtt dolgozhatott, csak további bizonyíték erre. Zenészként partnere volt többek között Bill Frisell, Joshua Redman, Kenny Garrett vagy Joni Mitchell, de sokoldalúságát mutatja, hogy Seal és Bob Dylan zenekaraiban is közreműködött. Mindezek mellett saját, Fellowship nevű zenekarát vezeti.
Budapestre azzal a produkciójával érkezik, amelyet Rosa nagymamájáról nevezett el, és amelyben egy teljes családi album elevenedik meg a hallgató számára. A Mama Rosa című lemezen az énekhang és az akusztikus gitárok határozzák meg a hangzást. A bensőséges, intim hangvétel nem is csoda, hiszen az album személyes indíttatásból született, dalaiban egységes kompozíciókká olvad a folk, a jazz és a soul, egyenes formába öntve közvetítik a családról, szerelmekről, érzelmekről és elfogadásról szóló tiszta üzeneteket.


A Brian Blade és barátai muzsikáját jellemző igényesség, valamint a tény, hogy a világhírű jazzdobos ezúttal gitáros-énekesként lép a színpadra, különleges élményt ígér a jazz szerelmeseinek – és mindazoknak, akik a műfajt bonyolultnak és nehezen befogadhatónak gondolják.

Hirdetés