Kézműves Magyar Ízek Vására

Helyszín: 
Jegyár: 
Napijegy: 1900 Ft
Időpont: 
2011. február 11. 14:00 - péntek - 2011. február 13. 20:00 - vasárnap

Ismerje meg a magyar kézműves gasztronómia remekeit! 2011. február 11-13. között a budapesti Millenárison rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, ahol közel száz kiállító – kizárólag magyar kistermelők és kézműves gazdák – kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Egyszerre egy helyen várják az elkötelezett rajongókat és kíváncsiskodókat a tradícióval rendelkező, kézműves magyar ízek: sajtok (tipp: Csereps Sajtműhely joghurtjai), sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, kávék (Kapucziner Kávémanufaktúra) borok, pálinkák, gyógynövények (A Bükki Füvesember) és egyéb ínyencfalatok.

Lehetőség nyílik a magyar kézműves- és kistermelők által előállított természetes magyar „ízek” megkóstolására, illetve megvásárlására.
Az első vásár díszvendége Erdély lesz, ahonnan a legkiválóbb termelők mutatják be kézműves ízeik remekeit.
A Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvény fővédnöke: Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke: Dr. Kardeván Endre, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. A vásár háziasszonya az ismert műsorvezető: Borbás Marcsi.

A szervező Human Telex Kft. és a Kézműves Magyar Ízek Kft. azt szeretné megmutatni ezzel a vásárral, hogy milyen kincseket rejt a magyar gasztronómia, és mennyire fantasztikusan finom, természetesen egészséges ízekkel kápráztathatnak el bennünket azok a magyar gazdák, akik töretlenül őrzik hagyományainkat.

Mindig is furcsának tartottam, hogy belépőt kell fizetni egy olyan eseményen ahol az egyetlen program, hogy vásárolhatunk. A borfesztiválokon például ez rég bevett szokás. Nekem ez teljesen olyan mintha egy plázában belépőt kellene fizetni.

Az idei mangalica fesztiválon azonban megtapasztalhattam, van előnye annak ha belépőt kérnek a szervezők. Például nem önti el a tömeg a terepet úgy, hogy szinte élvezhetetlenné válik az esemény, mert se lépni se nézelődni nem tudunk normálisan.

Ha a belépő fejében valami szolgáltatást kapunk például koncertekkel várnak, kedvezményesen vásárolhatunk a kiállítók termékeiből vagy kóstolhatunk(ezen esetben erről van szó, bár azt hiszem limitált mennyiségben), akkor szívesebben szánom rá magam hogy a belépésért a zsebembe nyúljak. Nem tudom ezen a fesztiválon hogyan lesz, mindenesetre nem sajnálom ha a belépővel a kézműves ipart támogathatom.( bár az 1900 Ft-os napi jegyet kicsit sokallom). Ha gasztronómiai kikapcsolódásra vágyunk vagy csak képbe szeretnénk kerülni, hogy milyen különleges vagy minőségi termékeket állítanak elő ma Magyarországon, ez a fesztivál kihagyhatatlan.

Pontosabb helyszín: Millenáris B épület
További információ: www.kezmuvesmagyarizek.hu

A rendezvény nyitva tartása:
2011. február 11. 12.00 –14.00 óráig szakmai nap, utána 23.00 óráig nyitva;
2011. február 12. 12.00 – 23.00 óráig;
2011. február 13. 12.00 – 20.00 óráig.

Hirdetés