Orchidea Show

Jegyár: 
1800 Ft, 1200 Ft (diák/nyugdíjas), 3500 Ft
Időpont: 
2011. március 18. 0:00 - péntek - 2011. március 20. 0:00 - vasárnap

Megszokott helyen, a Papp László Sportarénában 2011. március 18-20 között harmadik alkalommal kerül sor minden eddiginél nagyobb szabású orchidea kiállításra, idén a Substral támogatásával.

Az ez évi Orchideashow alkalmával 25 hazai bemutató mellett a világ 11 országából 13 kiállító érkezik hozzánk. Köztük olyan kertészetek és képviselőik, akikkel a hazai közönség először és kizárólag a Papp László Sportarénában találkozhat, itt csodálhatják meg ritka különleges növényeiket. Most nyílik alkalom hazánkban elsőként, a hazai orchidea kiállítások történetében először megtekinteni Japán, Tajvani, Malajziai, Olasz, Osztrák és Holland kiállítók kuriózumnak számító orchidea bemutatóit.

Mindezek mellett a Lengyel Orchideatársaság és a Hannoveri Botanikus Kert jóvoltából olyan európai gyűjtemények ritkaságai is színesítik a kiállítást, amelyek a nagyközönség számára még külföldön is ritkán látogathatóak. Természetesen a hazai gyűjtemények is helyet kapnak a Papp László Sportarénában. Így az ELTE Füvészkert és a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola is bemutatja kollekcióját.

Az élő virágok mellett igazi különlegességeket mutat be az a Franciaországból érkező kiállító, aki orchidea virágokból készít egyedi aranyozott és ezüstözött ékszereket.
Ahogy az elmúlt évek során úgy idén is helyet kapnak az orchideák „kísérői” a színpompás broméliák és a levegő növényei a Tillandsiák.

Az orchideák és broméliák mellett kaktusz és bonsai kiállítás is színesíti a programot. Valamint egy figyelemfelkeltő bemutatóval szeretnénk rávilágítani a hazai orchideák védelme és a környezettudatos gondolkodás közötti kapcsolat fontosságára.

Az Aréna küzdőterére elismert kertépítők varázsolnak látványos kerteket, amelyek impozáns háttérként szolgálnak az orchideák bemutatásához.

Ezen a kiállításon a gyerekek sem fognak unatkozni, amíg szüleik az orchideákban gyönyörködnek addig őket egy meglepetés játszótér várja.

A kiállítás ideje alatt vásár, szaktanácsadás és előadások is várják az érdeklődőket.

További információ: www.orchideashow.hu

Hirdetés