2018. november 19. - hétfő

Orchidea Show

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1800 Ft, 1200 Ft (diák/nyugdíjas), 3500 Ft
Időpont: 
2011. március 18 - 2011. március 20

Megszokott helyen, a Papp László Sportarénában 2011. március 18-20 között harmadik alkalommal kerül sor minden eddiginél nagyobb szabású orchidea kiállításra, idén a Substral támogatásával.

Az ez évi Orchideashow alkalmával 25 hazai bemutató mellett a világ 11 országából 13 kiállító érkezik hozzánk. Köztük olyan kertészetek és képviselőik, akikkel a hazai közönség először és kizárólag a Papp László Sportarénában találkozhat, itt csodálhatják meg ritka különleges növényeiket. Most nyílik alkalom hazánkban elsőként, a hazai orchidea kiállítások történetében először megtekinteni Japán, Tajvani, Malajziai, Olasz, Osztrák és Holland kiállítók kuriózumnak számító orchidea bemutatóit.

Mindezek mellett a Lengyel Orchideatársaság és a Hannoveri Botanikus Kert jóvoltából olyan európai gyűjtemények ritkaságai is színesítik a kiállítást, amelyek a nagyközönség számára még külföldön is ritkán látogathatóak. Természetesen a hazai gyűjtemények is helyet kapnak a Papp László Sportarénában. Így az ELTE Füvészkert és a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola is bemutatja kollekcióját.

Az élő virágok mellett igazi különlegességeket mutat be az a Franciaországból érkező kiállító, aki orchidea virágokból készít egyedi aranyozott és ezüstözött ékszereket.
Ahogy az elmúlt évek során úgy idén is helyet kapnak az orchideák „kísérői” a színpompás broméliák és a levegő növényei a Tillandsiák.

Az orchideák és broméliák mellett kaktusz és bonsai kiállítás is színesíti a programot. Valamint egy figyelemfelkeltő bemutatóval szeretnénk rávilágítani a hazai orchideák védelme és a környezettudatos gondolkodás közötti kapcsolat fontosságára.

Az Aréna küzdőterére elismert kertépítők varázsolnak látványos kerteket, amelyek impozáns háttérként szolgálnak az orchideák bemutatásához.

Ezen a kiállításon a gyerekek sem fognak unatkozni, amíg szüleik az orchideákban gyönyörködnek addig őket egy meglepetés játszótér várja.

A kiállítás ideje alatt vásár, szaktanácsadás és előadások is várják az érdeklődőket.

További információ: www.orchideashow.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.