2018. szeptember 19. - szerda

Gautier Capuçon és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1400, 2800, 3900, 4900 Ft
Időpont: 
2011. március 2. 19:30

Gautier Capuçon személyében napjaink egyik legkeresettebb csellistája érkezik a Művészetek Palotája és a Liszt Ferenc Kamarazenekar négy alkalomból álló közös sorozatának első estjére a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe 2011. március 2-án.

Gautier Capuçon, gordonkaGautier Capuçon, gordonka

A sármos művész még nincs harminc éves, de máris Franciaország egyik vezető gordonkaművészeként tartják számon, több tucat sikeres lemezzel a háta mögött. Tanulmányait a párizsi Consevatoire-on végezte, majd Heinrich Schiff bécsi osztályában tökéletesítette tudását, beválogatták az Európai Unió Ifjúsági Zenekarába, valamint felvételt nyert a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarba is. Háromszáz éves mestercsellójával ma már olyan neves karmesterek keze alatt játszhat, mint Bernard Haitink, Pierre Boulez vagy Claudio Abbado, zenekari kísérettel szólistaként, vagy kamaramuzsikusként egyaránt rendszeresen fellép. 
A Világsztárok a Liszt Ferenc Kamarazenekarral első hangversenyén Csajkovszkij két műve – a neoklasszicista fogantatású Változatok egy rokokó témára, valamint a C-dúr vonósszerenád – mellett Sosztakovics Kamaraszimfóniája csendül majd fel.

A sorozat második eseményén, április 14-én a „trombita Paganinijeként” is aposztrofált Szergej Nakarjakov, míg a két őszi koncerten Joyce Yang (zongora) illetve Baiba Skride (hegedű) lesz az ötven éve folyamatosan működő, de az utóbbi évtizedben megfiatalodott Liszt Ferenc Kamarazenekar vendégművésze.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.

plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.